BASTAARD op 4 oktober in avant-première

0
Bastaard
© Marmalade

De nieuwe film van productiehuis Marmalade ‘Bastaard’, een psychologische thriller geregisseerd door Mathieu Mortelmans zal in exclusieve avant-première vertoond worden ter gelegenheid van het Festival International du Film Francophone de Namur, in de sectie ‘Cap sur la Flandre’. 

‘Bastaard’ is de allereerste langspeelfilm voor regisseur Mathieu Mortelmans die met zijn kortfilms al verschillende prijzen behaalde. De kortfilms werden geselecteerd voor verschillende nationale en internationale festivals.  Daarnaast regisseerde hij ook afleveringen voor tv-reeksen zoals ‘Vermist’, ‘De Bunker’, ‘Gent-West’ en ‘De Kroongetuigen’.

Met Spencer Bogaert en Bjarne Devolder koos Marmalade in deze psychologische thriller voor jong acteertalent. “Spencer en Bjarne zijn twee hoofdrolspelers waar we in de toekomst nog veel van zullen horen,” zegt producent Yoshi Aesaert, CEO Marmalade. Bogaert maakte in 2014 al zijn acteerdebuut in de Vlaamse avonturenfilm ‘Labyrinthus’ en speelde ook de hoofdrol in de Belgisch-Franse film ‘Vincent’. Vorig jaar stond hij nog naast ‘X-Men’-acteur Kodi Smit-McPhee op de set van de Amerikaanse megaproductie ‘Alpha’ van regisseur Albert Hughes. “Voor Devolder wordt het zijn eerste langspeelfilm, maar hij overtuigde ons met zijn verbluffende audities. We zijn zeer vereerd om deze film nu in exclusieve avant-première te vertonen op één van de belangrijkste filmfestivals in België, vooraleer hij later dit seizoen in de zalen in Vlaanderen zal spelen”, aldus Aesaert.

Naast Spencer Bogaert, Tine Reymer, Bjarne Devolder en Koen De Bouw maken Lucas Van den Eynde, Arne De Tremerie, Lukas Bulteel, César De Sutter, Sandrine André, Els Olaerts en Dirk Roofthooft deel uit van de cast van deze film.

Verhaal

Twee jaar na de tragische dood van zijn oudere broer staat de zeventienjarige Daan noodgewongen aan het hoofd van een verscheurd gezin. Omdat zijn vader wegvlucht in zijn werk, ontfermt Daan zich over zijn moeder. De rouw lijkt onoverwinnelijk tot de familie de dakloze tiener Radja ontmoet. Daans moeder ziet een kans om de leegte in te vullen en biedt de onbekende jongen onderdak aan. Wanneer Daan merkt dat de nieuwkomer meer en meer macht krijgt over zijn moeder, bijt hij zich vast in Radja’s mysterieuze verleden. Al snel begint hij te vrezen dat de indringer alle kenmerken van een psychopaat in zich draagt…

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here