11 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024
11 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024

Betoverend familiespektakel ‘Neverland, the adventures of Peter Pan’ in Stadsschouwburg Antwerpen

Neverland

Van 20 tot en met 24 februari 2019 brengt Music Hall in Stadsschouwburg Antwerpen het tijdloze verhaal van Peter Pan – ‘de jongen die niet wilde opgroeien’ – op de planken in een gloednieuwe, betoverende theaterversie.

‘Neverland, the adventures of Peter Pan’ bevat alle bekende elementen waardoor iedereen nog steeds zo veel van dit verhaal houdt. Maar deze voorstelling voegt er nog verschillende lagen aan toe. Dat is het werk van het voortreffelijke creatieve team, met regisseur/dramaturg Lulu Aertgeerts, regisseur/choreograaf Martino Müller en muzikaal leider Matt Dunkley. Speciaal voor dit magische avontuur componeert Matt Dunkley gloednieuwe muziek voor symfonisch orkest en popensemble, die perfect past bij deze fantasierijke voorstelling vol dromerige taferelen en avonturen. Dankzij de heldere muzikale vertelling, de schitterende kostuums en het imponerende decor van ontwerper Dan Potra, met onwaarschijnlijke videomapping-projecties, kom je ogen en oren tekort.

Het verhaal

Een doodgewoon huis in Londen, waarin de familie Darling woont, krijgt op een nacht het bezoek van Peter Pan, een jongen die kan vliegen en nooit wil opgroeien. Als hij opgeschrikt wordt door de hond Nana, vliegt Peter verschrikt weer weg en vergeet zo zijn schaduw. Hij keert terug om hem op te halen, maar wordt ontdekt door de kinderen Wendy, Michael en John. Hij nodigt ze uit om mee te gaan naar het magische Neverland, waar hij woont. Maar hoe geraken ze daar? Met de hulp van het feetje Tinkelbel leren ze vliegen en na een wilde vlucht boven Londen, landen ze in Neverland. 

Daar maken ze kennis met de meest diverse bewoners: de Verloren Jongens, indianen, zeemeerminnen… maar ook met Peters aartsvijanden: Kapitein Haak en zijn piratenbende. Samen met de Verloren Jongens willen Peter, Wendy, Michael en John eens en voorgoed komaf maken met Haak. Maar de kapitein laat zich niet zomaar kisten. De dingen worden er trouwens niet eenvoudiger op als Wendy romantische gevoelens voor Peter begint te krijgen, en een stikjaloerse Tinkelbel daar niet mee opgezet is…

Praktisch

  • Waar? Stadsschouwburg Antwerpen 
  • Wanneer? 20, 21, 22, 23 en 24 februari 2019
  • Tickets & info: www.30jaarmusichall.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today