8 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

De ‘eerste steen’ van het nieuwe gebouw van De Persgroep in Antwerpen is gelegd

Persgroep
© Medialaan/VTM

Vrijdag 1 juni 2018 is de ‘eerste steen’ gelegd van het nieuwe gebouw van De Persgroep op het Kievitplein in Antwerpen.

Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep, Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen en Rik Vandenberghe, CEO van bouwheer BESIX Group, onthulden hiervoor samen het eerste portiek van het gebouw. Het nieuwe gebouw wordt de hoofdzetel van De Persgroep en zal, naast Vilvoorde, de locatie worden voor het nieuwe mediabedrijf dat ontstaat door de samensmelting van de Persgroep Publishing en MEDIALAAN. Onder andere News City, de redacties van Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Morgen, VTM NIEUWS, Dag Allemaal,… zullen in het nieuwe gebouw werken.

Christian Van Thillo, CEO De Persgroep: “We bouwen hier letterlijk aan de media van morgen. Met dit nieuwe gebouw willen we een open, creatieve en flexibele werkomgeving creëren die 24 op 24, 7 dagen op 7 zal leven. Door de ligging aan het Centraal Station is bereikbaarheid met het openbaar vervoer gegarandeerd en hebben we ook een snelle link met onze sites in Rotterdam en Amsterdam. We willen met deze locatie ook een aantrekkingspool zijn voor talent dat volop kan groeien en bloeien in een universiteitsstad met een boomende start-up scene.”

Het nieuwe gebouw wordt hét uithangbord van de vernieuwde stationsbuurt aan het Centraal Station van Antwerpen. Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen: “De Kievitwijk was vroeger gekend om haar diamantslijperijen en de warme geur van de bakkersfabriek van De Beukelaer die treinreizigers verwelkomde. De fabriek is al tientallen jaren verdwenen, de diamanthandel heeft zich verplaatst. Een nieuwe impuls om de buurt terug op de kaart te zetten, was broodnodig. Daarom is de komst van De Persgroep een enorme opportuniteit. Nieuwsuitzendingen en kranten zijn nu de opvolgers van koekjes en diamanten. In het hart van de stad zal het iconische gebouw van De Persgroep een stralend uithangbord zijn om de Kievit opnieuw leven in te blazen en om de ‘achterkant’ van het Centraal Station om te vormen tot een echte toegangspoort.”

Het gebouw wordt gerealiseerd door de Belgische bouwgroep BESIX Group. Rik Vandenberghe, CEO BESIX Group: “We zijn heel trots dat De Persgroep ons heeft gekozen om zijn nieuwe hoofdkwartier te bouwen. Het zal een echte uitdaging zijn om alle werken in 19 maanden te voltooien. Maar dit soort projecten ligt ons, omdat we steeds inzetten op een goede voorbereiding en een snelle start. We vinden het ook fantastisch dat we met deze nieuwbouw van formaat kunnen bijdragen aan de verdere heropleving van het Kievitplein. Dit project bevestigt onze positie als belangrijke speler in België en Antwerpen, met name op het gebied van constant evoluerende stadsontwikkeling. Ook bij dit project engageren we ons om het duurzame karakter van stadsvernieuwing te waarborgen.”

Het nieuwe gebouw is nog volop in opbouw en wordt 22.191 m² groot en 46 m hoog. Het ontwerp is van de hand van het architectenbureau Crepain Binst Architecture nv. Er wordt op het gelijkvloers ook ruimte voorzien voor een brasserie die voor iedereen toegankelijk is. Er kunnen in het gebouw 1000 mensen tegelijkertijd werken. De oplevering is voorzien voor het najaar van 2019.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today