Exit Trudy in Familie

2
Familie
© Medialaan/VTM

Vanavond verdwijnt Silvia Claes, die meer dan 20 jaar gestalte gaf aan Trudy, uit Familie.  “Een beslissing van de scenaristen en dus niet mijn eigen keuzen,”  zegt de actrice die nu weer op zoek moet naar werk. 

De fans van Familie voelden het al een tijdje aankomen en ook de actrice zag de bui al een hele tijd hangen.  “Zelf zou ik deze stap nooit hebben gezet”, zegt Silvia. “Het zijn de scenaristen die beslist hebben om Trudy uit de reeks te schrijven. Haar verhaal was volgens hen op. De laatste jaren stond mijn rol al op een lager pitje, dus ik voelde het wel ergens aankomen.”

Trudy verdween al eens een tijdje uit de reeks en sinds ze vorig seizoen opnieuw haar opwachting maakte, beleefde haar personage geen spectaculaire avonturen.  Met haar partner Bart in Dubaï, haar stiefzoon Jelle die bij z’n zus inwoont en dochter Louise op kot, is er niets wat Trudy nog bindt aan de familie.  

“Ik hoopte wel dat ze Trudy toch opnieuw een boost zouden geven, want ze blijft een leuk personage waar je veel kanten mee op kan gaan. Als acteur weet ik dat de kans behoorlijk klein is om een bepaalde rol je hele leven te spelen. Twee decennia lang in de huid van Trudy mogen kruipen is dus al niet slecht. Ik kan afscheid nemen doorgaans goed relativeren. Er zijn dus geen traantjes gevloeid,” zegt Silvia.

advertentie

2 REACTIES

  1. Is dat wel een goede beslissing definitief eruit. Zowel Trudy als Bart zijn leuke personages en acteren heel goed. Wat niet kan gezegd worden van iedereen in familie

  2. Zeer jammer! Zag haar altijd al graag spelen! Hopelijk bedenken jullie je nog. Hou familie eens in ere met de goede acteurs die al zolang mee doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here