Guy Neve en Lia Linda in de voetsporen van Frank en Nancy Sinatra!

0
Lia Linda en Guy Neve
© P.S.C. Consulting BvbA

De muzikale carrières van Lia Linda en Guy Neve vertonen zoveel gelijkenissen, dat het zelfs een beetje verwonderlijk genoemd mag worden dat ze met ‘Toen ik je tegenkwam’ nu pas hun eerste duet uitbrengen.

Ze wonnen in het begin van hun carrière meerdere muziekwedstrijden, waaronder beiden de Baccarabeker (Guy in 1982 en Lia – met de Antwerpse ploeg – een jaar later in 1983), waren in de jaren 80 graag geziene gasten in TV- en radioprogramma’s (In 1986 en ’87 had Lia Linda zelfs haar eigen primetime TV-specials ‘Lia Linda zingt Vera Lynn’ en ‘Lia Linda in concert’) en stonden vaak samen geprogrammeerd op de grote podia in Vlaanderen.

Na deze vliegende start, besloten ze beiden om, ietwat uit de schijnwerpers van de media, hun muzikale – en andere dromen verder te zetten. Guy Neve trad in 2015 opnieuw op het voorplan met muzikaal werk en wist sindsdien de harten van vele fans te veroveren, met zijn sfeervolle Nederlandstalige versies van popcorn classics en oldies. Guy liep al een tijdje rond met het idee om een Nederlandstalige versie van ‘Something Stupid’, het nummer waarmee Frank & Nancy Sinatra een nummer 1 scoorden in 1967, op te nemen en dacht meteen aan zijn vriendin en gewaardeerde collega Lia Linda. Lia moest niet lang nadenken en nu presenteert het ervaren duo, met veel enthousiasme en een gezonde dosis spanning, hun meeslepende single ‘Toen ik je tegenkwam’.

Videoclip

“Spannend blijft de release van een nieuwe single altijd, maar voor mij voelt het toch echt weer aan als een nieuwe start”, zegt Lia Linda. “Ik ben blijven optreden, zowel met de comedy shows ‘Lachspirine’, als met mijn 12-talig repertoire, op cruiseschepen en doorheen gans Vlaanderen, maar dit is weer even de spotlights in. Dat merkte ik al bij de opnames van ‘De Vlaamse Top 10’ van Ment TV, waar we de single brachten. Na afloop werd ik gevraagd voor tal van interviews en foto’s, heel leuk allemaal!”

“Ik ben heel blij dat ik dit duet met Lia kan doen. Ik liep al een tijdje rond met het idee om een Nederlandstalige versie van ‘Something Stupid’ te brengen, maar zo’n nummer staat of valt natuurlijk met de chemie tussen de duetpartners. Lia Linda is een vriendin en iemand die ik enorm waardeer als artieste, hopelijk kunnen we een fractie van het succes van Frank & Nancy Sinatra behalen met ons duet”, besluit Guy Neve met een lach.

‘Toen ik je tegenkwam’, de nieuwe single van Guy Neve en Lia Linda, is verkrijgbaar op iTunes en kan je ook beluisteren op Spotify!

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here