11 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024
11 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024

Helmut Lotti terug symfonisch met ‘Soul Classics In Symphony’

Helmut Lotti
© Medialaan/VTM

Tien jaar na Time to Swing is de comeback van Belgiës grootste zanger ooit helemaal een feit. Deze week lanceert Helmut Lotti met enige trots zijn nieuwste single, ‘My Girl’. Op 28 september volgt dan het album ‘Soul Classics in Symphony’.

Soul Classics In Symphony, het nieuwste conceptalbum van de geboren Gentenaar Helmut Lotti, sluit tien jaar na Time To Swing naadloos aan bij een weergaloze successage die in 1995 begon met Helmut Lotti Goes Classic.

Helmut bewijst eens te meer zijn talent voor het zingen van melodieuze, romantische muziek, maar toont ook goede smaak voor vurige classic soul met zijn versie van ‘My Girl’. Deze song, geschreven door de legendarische Smokey Robinson en Ronnie White, is één van de mijlpalen van Motown en dé evergreen bij uitstek van The Temptations die er met frontzanger David Ruffin in 1964 hun eerste USA Billboard n° 1 hit mee scoren.

Nu Helmut in My Girl als nooit tevoren zijn ziel voor soul blootlegt, worden zijn jongste wapenfeiten in een hemels nieuw daglicht gesteld: The Comeback Album, het comeback-concert en de comeback-tournee bleken de perfecte aankondiging van deze onvermoed glorieuze terugkeer van de allerbeste Helmut Lotti.

Concertdata ‘Soul Classics In Symphony’

  • 17 november – Antwerpen
  • 14 december – Oostende
  • 15 december – Gent
  • 19 december – Charleroi
  • 21 december – Luik
  • 27 december – Brussel
  • 29 december – Hasselt

Tickets & info concerten : www.gracialive.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today