7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024

Het gaat niet goed met Walter Capiau

Walter Capiau
© Medialaan/VTM

Voormalig TV-icoon Walter Capiau is ongeneeslijk ziek.  Capiau, die ondertussen 80 is, gaf vorig jaar een feestje waarbij pijnlijk duidelijk werd dat het niet de goede kant met hem opgaat.  “Walter is een vechter, maar ik vrees dat hij deze strijd zal verliezen”, zegt vriendin Margriet Hermans deze week in Dag Allemaal.

Zes jaar geleden kwam Walter Capiau in opspraak toen hij beschuldigd werd van seksueel misbruik. De feiten bleken verjaard en Walter ging vrijuit.Het betekende het onherroepelijke einde van zijn mediacarrière. Sindsdien leeft hij teruggetrokken in zijn appartement in Oostduinkerke. 

Deze zomer had Walter enkele collega’s en vrienden uitgenodigd voor een gezellig samenzijn, maar die ontmoeting werd op het laatste nippertje afgeblazen.  Niet echt een verrassing, want tijdens het feestje dat Capiau vorig jaar gaf voor zijn 80ste verjaardag, werd duidelijk dat het niet goed gaat met de man. 

Sommige vrienden hadden Walter toen amper herkend.  “Hij was enorm vermagerd en verouderd en hij deed me in niets meer denken aan de Walter die tijdens de gloriedagen van zijn carrière moppen tapte tijdens HT&D,” zegt Bart Kaëll.  

“Walter is heel, heel ziek”, beaamt Margriet Hermans. “Hij vecht tegen een ongeneeslijke ziekte. Na het feestje heb ik enkele foto’s van die avond gezien. Toen dacht ik: ‘Oei oei’, want hij zag er echt niet goed uit. Ik vind dit echt zo erg. Walter is een vechter, maar ik vrees dat hij deze strijd zal verliezen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today