8 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Iedereen Tegen Kanker: Eén en Kom op tegen Kanker slaan opnieuw de handen in elkaar!

iedereen tegen kanker
© VRT/Eén

Elk jaar krijgen 40.000 Vlamingen kanker. Dat zijn elke dag 110 Vlamingen die de diagnose krijgen. Kanker treft iedereen. Ook het succes van de fictiereeks Gevoel voor tumor die momenteel op Eén te zien is, toont aan dat het thema niemand onberoerd laat. Daarom slaan Eén en Kom op tegen Kanker de handen in elkaar voor de campagne Iedereen tegen Kanker.

Met de slogan ‘Ik daag kanker uit’, roepen ze heel Vlaanderen op om mee de strijd tegen kanker aan te gaan. Ook Ketnet voert mee actie met een eigen uitdaging ‘De Pet op tegen Kanker’. Samen, jong en oud, groot en klein dagen we de vreselijke ziekte uit. Met acties, steun en warmte geloven we dat we kanker klein krijgen.

Vanaf 17 april tot 27 mei schuiven bekende en onbekende Vlamingen hun angsten aan de kant of steken hun handen uit de mouwen om een uitdaging aan te gaan. Met die uitdaging zamelen ze geld in. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen om Iedereen tegen Kanker te steunen en zo de ziekte te vermijden, bestrijden en verzachten. Een stap richting een wereld zonder kanker.

Slotshow op Eén

Op zondag 27 mei monden alle uitdagingen van Iedereen tegen Kanker uit in een live slotshow op Eén. Peter Van de Veire, Danira Boukhriss Terkessidis en Steven Van Herreweghe blikken samen met de kijkers terug op de uitdagingen tijdens de campagne.

Danira en Peter, die een duo vormden voor de jongste editie van Steracteur sterartiest, ontvangen verschillende mensen die meewerkten aan de campagne, patiënten en onderzoekers. Ze presenteren naar beproefd recept een mix van aangrijpende reportages, muzikale acts en interessante babbels, waaruit nogmaals zal blijken waarom de strijd tegen kanker zo belangrijk is.Peter en Danira twijfelden geen moment om deze actie te steunen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today