Jong Geweld: kinderen van bekénde ouders, op ónbekend terrein

1
Jong Geweld
© Medialaan/VTM

In Jong Geweld leren Tita, Len, Chinouk, Obi, Hebe en Fiel een wereld kennen die anders is dan diegene die ze gewoon zijn.

Veel hebben ze niet met mekaar gemeen, alleen dat ze een bekende vader of moeder hebben. Toch gaan Tita (dochter van Joke Devynck en Johan Heldenbergh), Len (zoon van Günther Neefs), Chinouk (dochter van Dana Winner), Obi (zoon van Sabine Appelmans), Hebe (dochter van Peter Van de Veire) en Fiel (zoon van Bart Van Avermaet) samen op kamp. Voor een realitycheck, want ze maken kennis met leeftijdsgenoten voor wie het leven iets minder makkelijk is. De zes worden overgeleverd aan ‘leidster’ Evi Hanssen, die hen begeleidt tijdens het kamp, dat nauw aansluit bij Rode Neuzen Dag.

Ik ben nog nooit ongelukkig geweest”, klinkt het bij Obi. In de aanloop naar Rode Neuzen Dag, dat dit jaar in het teken staat van mentale gezondheid van jongeren op school, trekken de zes op met leeftijdsgenoten die minder zorgeloos door het leven gaan. Ze ondernemen een zware tocht met jongens en meisjes met een fysieke beperking, trekken op met tieners in een psychiatrische kliniek, gaan sporten met patiënten van het Zeepreventorium en bezoeken een zomerkamp voor jonge holebi’s en transgenders. Overnachten doen ze in een comfortabel tentenkamp in het landelijke Sinaai, waar ze ook elkaar beter leren kennen.

In de eerste aflevering worden de jongeren door hun bekende ouders naar het tentenkamp gebracht. Daar maken ze kennis met elkaar en met Evi Hanssen. Na hun eerste – korte – nacht moet de groep vroeg uit de veren om richting Dinant te trekken. Daar wacht hen niet alleen een helse tocht met veel obstakels, maar ook 4 mindervalide jongeren die samen met hen de eindstreep willen halen.

Samen met de blinde Féline (17), de 16-jarige Jonathan die in een rolstoel zit en Karolien (21) en Shannona (23), die allebei met één of twee beenprotheses door het leven gaan, trekken ze de bossen in voor een avontuurlijke beklimming. De jongeren leren elkaar kennen, delen hun verhalen, praten openlijk over de moeilijkheden in hun leven en zijn tijdens de tocht helemaal op elkaar aangewezen. Willen ze de eindmeet halen, dan is samenwerken de boodschap.

Jong Geweld, vanaf dinsdag 18 september 2018 om 21u40 bij VTM.

advertentie

1 REACTIE

 1. dag ik ben Kurt
  ik stuur dit naar jullie want ik heb vroeger op kamp geweest
  en er waren jongere studenten die met meiden met beperkingen en als de meiden met beperkingen
  op kampplaats waren den mochten de meiden met beperkingen een knuffelgeven aan de studenten meiden die mee waren en ook dat die ook gezegd hebben kom maar op mijn schoot zitten en de meiden met beperkingen die mochten dat doen
  en ook die mochten alles .

  wij met jongens met een beperking
  als ik dat deed dan kreeg ik ruzie , van de studenten meiden
  het zou is goed zijn dat het op deze weg dat de jongere is zien wie dat wij zijn met een beperking
  en dat ik is in de school of is bij een programma is mag uitleggen
  welke gevoel dat ik heb met de jongere meiden studenten ,
  en dat ik is zou graag hebben dat ze mij is een warme gevoel geven .
  en dat ik is ook een tederheid mag heb ben en dat ze mij ook is mij op de schoot nemen van harte dank kurt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here