13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024
13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024

Laura Lynn reageert op overlijden Rita Deneve

Laura Lynn
© Christof Desmedt

Vlaamse schlagerkoningin Laura Lynn zegt op haar Facebookpagina erg aangedaan te zijn door het overlijden van Rita Deneve.

Afgelopen week overleed Rita Deneve aan kanker.  De Neve was al een tijdje ziek, maar werd toch nog vaak gespot op recepties en premières.  “Ze had voor iedereen een vriendelijk woord over en was een zeer innemende persoon,” zegt één van haar vrienden.  Rita scoorde in 1971 een dijk van een hit met ‘De Allereerste Keer’ en werd zo het schlagericoon van haar tijd.

Schlagerkoningin Laura Lynn coverde twee nummers van Deneve: ‘De Allereerste Keer’ en in 2012 zette ze ‘Maar Met Vlaamse Meisjes’ op single.  “Ik was fan van het eerste uur,” laat Laura ons weten.  “Ik ben dan ook erg aangegrepen door het plotse overlijden van mijn idool van toen,” weet ze nog.

Naast zangeres was ze ook actrice. Zo speelde ze onder andere een gastrol in de televisiereeks Slisse & Cesar op VTM, en als directrice in de VRT-reeks Postbus X in 1988.

Golden Lifetime Awards

In 2015 kreeg Rita Deneve een carrièreprijs op de 11e editie van de Golden Lifetime Awards van de stad Aarschot. Deze prijs wordt sindsdien jaarlijks uitgereikt aan een Vlaamse artiest die zijn/haar carrière vroegtijdig gestopt heeft.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today