Maanrock goed gestart

0
Sofie met grote F Maanrock Mechelen
© Tom Bergs

In Mechelen werd vrijdagavond de eerste van de drie dagen Maanrock afgetrapt. Het grootste gratis stadsfestival van het land doet zijn naam dit jaar alle eer aan met niet minder dan acht podia. Daarmee wilt de organisatie vooral een mix van stijlen aanbieden, zodat iedereen zijn gading kan vinden.

Vrijdag kreeg het hoofdpoium op de Grote Markt nog even een rustdag, dus werd het podium aan de IJzerenleen voor één dag het meest toeristische podium. Onder meer het dj-duo Beauty & The Beats en headliner Kraantje Pappie lieten het plein helemaal vollopen. Ook op de andere pleinen waren vrijdag vooral dj’s te vinden.

Maar er was uiteraard ook plaats voor iets rustigere muziek. Zo konden bezoekers op het Klassiek Podium, aan het Hof van Buysleyden, dan weer terecht voor jazz en bracht het Apart Podium op het Cultuurplein een free podium onder de noemer ‘het meest vrije podium’. Daar kreeg elke artiest een kwartiertje de tijd om het publiek te overtuigen. Onder meer de vrouw op onze foto, ‘Sofie met grote F’. Zij bracht Nederlandstalige muziek mee naar Mechelen dat een kruising was tussen Maaike Ouboter en Hannelore Bedert.

Groot Podium opent

Zaterdag staat de tweede festivaldag gepland en gaat ook het Groot Podium op de Grote Markt open. Met ’t Hof van Commerce, Bert Gabriëls, Millionaire, Warhaus, Dave Lambert, Peter Luts en Discobar Galaxie staan er dan weer iets bekendere namen op de diverse podia. Maanrock is helemaal gratis. Omwille van de beperkte parkeercapaciteit, wordt echter wel gevraagd om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of (voor mensen uit de buurt) de fiets.

advertentie21 juli actie BENL (20/07 - 23/07)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here