Met Vier In Bed trekt naar West-Vlaanderen

0
Met Vier In Bed
© Medialaan/VTM

Van maandag 25 tot en met donderdag 28 juni maken West-Vlamingen het mooie weer in Met Vier in Bed. Het programma bezoekt de mooiste plekjes van de provincie, van de badplaats De Panne over de rustige Westhoek en de toeristische hotspot Brugge. Er wordt o.a. gelogeerd in een voormalige dokterswoning, op een boerderij en in een extravagante B&B. Wie sleept de meeste bedjes in de wacht en wordt de weekwinnaar?

Esprit De Mer in De Panne

De Panne, de meest zuidelijke badplaats aan de Belgische kust, is geliefd om zijn brede stranden en mooie duinen. In de rustige Dumontwijk, gekenmerkt door zijn typische cottagestijl, staat B&B Esprit De Mer, ondergebracht in een oude dokterswoning. In het riante pand wonen Nathalie en Nico met hun drie dochters. Daarnaast zijn er drie ruime gastenkamers met badkamer, allemaal gedecoreerd met oude foto’s van de badstad. Esprit De Mer staat voor bed, breakfast én beauty. Nathalie schoolde zich om tot schoonheidsspecialiste en heeft in haar B&B alles om haar gasten in de watten te leggen. In de voormalige praktijkruimte biedt ze onder andere massages en manicures aan.

Den Ijsbol in Beerst

Met Vier in Bed is te gast in de Westhoek. Te midden van de uitgestrekte velden in Beerst ligt Den Ijsbol, een familiezaak die – zoals de naam al doet vermoeden – meer aanbiedt dan logies alleen. Op de grond van 110 hectare runnen Christelle en haar man een boerderij met 400 runderen. Landbouw is al lang niet meer hun enige bezigheid, want in Den Ijsbol kunnen bezoekers ook terecht voor vers ijs, wafels én vakantiehuisjes. Voldoende werk dus, daarom rekenen Christelle en haar man op de hulp van hun twee zonen en dochter Wendy. Wendy is verantwoordelijk voor de drie vakantiewoningen, waar tot 28 personen kunnen verblijven. De kamers hebben een tijdloos karakter en zijn praktisch ingericht. Voor kinderen is er bovendien een grote speelweide.

La Maison De Nathalie in Brugge

Nathalie volgde een horecaopleiding en runde 11 jaar lang haar eigen brasserie in Brugge. Twee jaar geleden zocht ze een nieuwe uitdaging. Dat werd uiteindelijk een B&B in een groot, gerenoveerd herenhuis, La Maison de Nathalie, dat op wandelafstand van het historische centrum ligt. De naam van de B&B koos ze omdat alles in het huis volledig volgens haar smaak is ingericht. De eigentijdse suites, voorzien van alle luxe, zijn vernoemd naar toeristische trekpleisters uit de directe omgeving, zoals de 17e-eeuwse Sint-Annakerk en de gezellige Spinolarei. Nathalie runt de B&B alleen, maar dochter Stephanie steekt waar nodig een handje toe.

Saint Georges in Brugge

Ook vandaag bezoekt Met Vier in Bed een adresje in Brugge. De stad, één van dé toeristische hotspots in Vlaanderen, wemelt dan ook van de B&B’s en logeeradressen. De Nederlandse Mieke hoopt met haar B&B Saint-Georges een verschil te kunnen maken. De drie kamers, allemaal ingericht met brocantemeubels, zijn dan ook extravagant. Ze weerspiegelen de glorietijd van het oude Brugge. Vroeger was Mieke stewardess op luxejachten en tijdens één van haar reizen kwam ze terecht in Brugge. Ze werd op slag verliefd op de stad. Toen Saint-Georges een nieuwe uitbater zocht, twijfelde ze geen seconde. De naam van de B&B, die verwijst naar de patroonheilige van de reiziger, behield ze, omdat die perfect bij haar paste.

Met Vier In Bed, van maandag tot donderdag om 21u05 op VTM.

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here