Moederdag in de keuken van Sandra Bekkari

0
sandra bekkari
© Medialaan/VTM

Volgende week staat Sandra Bekkari voor de laatste keer dit seizoen in haar Open Keuken. Ze trakteert nog een laatste keer op een portie gezonde gerechten én inspireert in de aanloop naar Moederdag, met haar mama’s lievelingsgerechten.

Sandra start de week op maandag met een Thaise klassieker: pad thai, een eenpansgerecht met gebakken noedels. Sandra ‘pimpt’ de klassieke versie met een overdaad aan groenten. Daarna heeft ze nog een warm groentehapje in petto: broccoli bites met cheddar kaas.

Dinsdagavond gaat Sandra de Amerikaanse toer op met een party- en bbq-snack: sticky chicken wings met maïs. “Om de vingers letterlijk bij af te likken!”. Als dessert zet ze een frisse chiapudding met mango en frambozen op tafel.

Woensdag inspireert Sandra de studerende jeugd met een lading brainfood. Eerst maakt ze een powerreep boordevol noten en zaden. Daarna staat er vette vis met veel omega 3 op het menu, volgens Sandra “smeerolie voor je brein”. De zalm wordt gereserveerd met een smeuïge risotto met kastanjechampions en romansco. “Slechte punten… aan het eten zal het alvast niet meer liggen”, knipoogt ze.

Op donderdagavond maakt Sandra twee bijgerechten om te serveren op een zomerse bbq: een frisse venkel-citrussalade met kwarteleitjes en een Toscaanse panzanella.

In de laatste aflevering van het seizoen denkt Sandra al aan Moederdag. En hoe kan je je mama beter in de watten leggen dan met een lekker etentje? Sandra maakt ter inspiratie haar mama’s twee lievelingsgerechten: bouillabaisse en chocolaatjes met marsepeinvulling. Van een feestelijke afsluiter gesproken!

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here