Mol-priester ook aanwezig in thriller Bart Debbaut

0
© Uitgeverij Lannoo

Sinds zondagavond weten we welke tien kandidaten op zoek gaan naar de verrader in hun midden. De kandidaten werden op Vier voorgesteld in het gloednieuwe ‘Café De Mol’. Velen keken vreemd op toen bekend werd dat één van de kandidaten een priester was. Toeval of niet? Ook in ‘De Mol’, de gelijknamige thriller van auteur Bart Debbaut die zich afspeelt rond de reeks, doet een priester een gooi naar het ontmaskeren van de Mol.

Op de televisieserie is het nog wachten tot komende zondag, maar het boek ligt sinds vorige week in de boekhandels. Vorige week maandag werd het onder ruime belangstelling door oud-presentator en bedenker Michiel Devlieger voorgesteld in Standaard Boekhandel Overijse. De auteur liet eerder al weten dat het boek losstaat van de reeks, maar is dit nu net niet té toevallig? Hallo, Bart Debbaut?

“Als toeval niet bestaat, zou men het woord nooit hebben uitgevonden. Al wil ik benadrukken dat de priester in mijn boek niets te maken heeft met de priester die nu toevallig ook opduikt in de reeks. Het is gewoon een bijzonder grappig en uitzonderlijk toeval. Ik heb me laten inspireren door mijn schoonbroer, die priester is. Hij heeft zich jaren geleden ook ingeschreven, maar behoorde uiteindelijk niet tot de kandidaten. Het leek me leuk een priester te casten als deelnemer in De Mol. Immers, hij moet, anders dan zijn ambt doet vermoeden, meegaan in een spel van liegen en bedriegen. Van achterdocht en verraad. Meer moet je er niet achter zoeken.

Verborgen hint?

Het lijkt een logische uitleg van Debbaut. Het toeval mag dan al bijzonder groot zijn, wellicht moeten we er inderdaad niet verder bij stilstaan. Al weet je met De Mol maar nooit natuurlijk. Het boek lijkt na enkele dagen zijn weg al vlot te vinden naar zowel lezers als de fans van het programma. Of de priester in het programma de Mol is weten we nog niet. Maar in het boek is de priester… Nu ja, dat laten we aan de lezer zelf over om dat uit te zoeken. De thriller ‘De Mol’ is in de betere boekhandel verkrijgbaar voor 22,50 euro en werd ook in e-bookversie uitgebracht voor de digitale lezer.

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here