Niels Destadsbader zoekt beste dancecrew in Dance As One!

0
Niels Destadsbader
© Medialaan/VTM

Vanaf woensdag 31 oktober schotelt VTM een nieuwe, spectaculaire dansshow voor. In Dance As One gaat Niels Destadsbader samen met zijn Nederlandse evenknie Nicolette van Dam op zoek naar de beste dancecrew in één van de moeilijkste takken: synchroon dansen.

De crews gaan de strijd aan met elkaar in krachtige battles en dat in alle mogelijke stijlen. Enkel wie over de perfecte choreografie, perfect teamwork en perfecte timing beschikt, wint 50.000 euro. Welke dansgroep is het best op elkaar ingespeeld en houdt het hoofd koel in álle omstandigheden?

In de jury van Dance As One blinken enkele nieuwe gezichten. Internationaal dansfenomeen Laurien Decibel (30, Vilvoorde) zetelt naast Timor Steffens en Jan Kooijman. Laurien veroverde België als professionele danseres en maakte nadien haar American Dream waar. Ze danste met wereldsterren Dua Lipa, David Guetta, En Vogue, Taio Cruz, Icona Pop en Maroon 5. Timor Steffens deelde eveneens het podium met de groten der aarde: van Madonna tot Michael Jackson en van Beyonce tot Whitney Houston. Ook Jan Kooijman is een grote naam in de danswereld. Hij verdiende zijn sporen als moderne danser en choreograaf en zat achter de jurydesk bij So You Think You Can Dance.

Slechts één winnaar

In Dance As One strijden in totaal 20 dance crews – 10 Vlaamse en 10 Nederlandse – van het hoogste niveau tegen elkaar, in alle mogelijke stijlen. De Vlaamse dansers brengen niet alleen hiphop en modern, maar verrassen ook met cheerleading, disco, stepping, afrohouse en ballet. Het doel is telkens hetzelfde: zo synchroon mogelijk dansen. In de eerste 5 afleveringen vinden de audities plaats, waarin telkens 4 groepen hun kans wagen. Eerst neemt de jury hun prestatie als groep onder de loep, nadien gaan de crews een stapje verder. Hoe synchroon dansen ze op hetzelfde opgelegde nummer? En wat gebeurt er als ze het tegen hun eigen evenbeeld moeten afleggen in de ultieme synchroondanstest?

De optredens worden vastgelegd met een speciale super slowmotion camera, die de jury ten allen tijde kan raadplegen en die elke imperfectie in het synchroon dansen genadeloos aan het licht brengt. Die fouten kunnen de crews belangrijke punten kosten. Tegelijk toont de camera ook hoe indrukwekkend synchroon dansen kan zijn wanneer íedereen zich aan de strakke choreografie en timing houdt. Per auditieaflevering stoot slechts 1 groep door naar de kwartfinale. Daar gaat de afvalrace verder, want in de finale op woensdag 19 december 2018 is er maar plek voor 3 crews… en 1 winnaar.

Dance As One, woensdag 31 oktober 2018 om 20u35 bij VTM.

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here