4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
4 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Patser en De Buurtpolitie doen het goed in de bioscoopzalen

Patser
© KFD

Na het enorme succes van de eerste langspeelfilm De Buurtpolitie: De Grote Geldroof, is de tweede film ook schitterend van start gegaan. Na het openingsweekend staat de teller op ruim 30.000 bezoekers.

Hiermee scoort de film bijna twintig procent meer dan de eerste film die in oktober 2016 werd uitgebracht en met ruim 158.000 bezoekers de tweede meest bezochte Vlaamse film was in datzelfde jaar.

De Buurtpolitie: De Tunnel staat dan ook in de meeste zalen in de top 5 van de Vlaamse bezoekersaantallen.

Ook Patser op ramkoers

Na iets meer dan drie weken programmatie, heeft de derde film van Adil & Bilall de kaap van de 200.000 bezoekers gehaald – de teller staat tot en met gisteren op bijna 215.000 bezoekers. De film zorgt nog steeds voor overvolle zalen en gaat woensdag zijn vierde programmatieweek in met evenveel schermen als bij de start. Ook de positie van de film blijft schitterend: dit weekend moest Patser enkel Fifty Shades Freed voor laten gaan en staat bijgevolg op de tweede plaats van de Vlaamse bezoekersaantallen.

Net voor het regisseursduo richting Los Angeles vertrokken, kregen ze nog de Platina Filmprijs uit handen van Peter Craeymeersch, initiatiefnemer en organisator van FilmFestival Oostende. De Gouden, Platina en Diamanten Award (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van het VAF/Filmfonds.

In Nederland, alwaar de film op 1 februari van start ging, kozen inmiddels ook al bijna 100.000 mensen voor Patser. Eind februari volgt de release in Frankrijk en Wallonië.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today