11 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024
11 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024

Plopsaland De Panne geeft boomstammetjes make-over!

Dino Splash
© Plopsa

Kort na de aankondiging van een eerste investering voor 2019, pakt Plopsaland De Panne uit met nog meer investeringsplannen. Naast de Wizzy & Woppy-zone wordt ook de immens populaire Boomstammetjes aan een grondige make-over onderworpen. De waterattractie zal gethematiseerd worden naar de leefwereld van dinosaurussen.

Slechts twee weken geleden kondigde Plopsaland De Panne een investering aan waarbij de complete Wizzy & Woppy-zone een K3-thema zal krijgen. Hierbij zal de bestaande Rollerskater en het bijhorende restaurant in een K3-kleedje gestoken worden. Nu kondigt het park aan dat ook De Boomstammetjes aan een volledige renovatie zullen onderworpen worden. “De Boomstammetjes, een attractie die net als de Rollerskater nog uit de tijd van het Meli Park dateert, heeft eveneens nood aan een grondige opfrissingsbeurt.”, zegt Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne, hierover. “We vinden het belangrijk om voortdurend te blijven investeren, ook in de bestaande zones, zodat deze mooi en up-to-date blijven.”, voegt CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof hieraan toe.

De log flume-attractie werd gebouwd in 1989 en maakt deel uit van het Kasteelplein. De Boomstammetjes, die momenteel een Samson & Gert-thema hebben, wordt volledig gestript en krijgt een dinothema aangemeten. “Gezien de enorme populariteit van dino’s bij kinderen én na de succesvolle integratie van de Dino Splash in Plopsa Coo, is het een logische beslissing om dinosaurussen ook in Plopsaland De Panne te introduceren.”, zegt Steve Van den Kerkhof. “We zijn overtuigd van de blijvende populariteit van dino’s bij kinderen. Zo hebben we ook plannen om in het kader van scholen en educatieve projecten rond dit thema te werken.”

Levensechte dinosaurussen

“De Boomstammetjes wordt een echte belevingsattractie. Naast de sensatie die bezoekers ervaren door de 2 grote drops die de attractie maakt, zullen er heel wat belevingselementen toegevoegd worden aan de attractie door een ver doorgedreven thematisering.”, zegt Steve Van den Kerkhof enthousiast. “Zo zal men door een prehistorisch landschap varen en levensechte bewegende dinosaurussen kruisen. Het bootje zal zich een weg banen langs kolkende vulkanen en lavastromen.” Ook vanuit de populaire familieattractie De Draak zullen bezoekers zicht hebben op het parcours. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro. De opening staat gepland voor de zomer van 2019.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today