Radio 2 Limburg gaat uitzenden vanuit varende luchtballon!

0
Radio 2
© VRT/Radio 2

De grootste familie van Radio 2 wordt voor één dag de hoogste familie in Limburg. Radio 2 Limburg-presentator Daan Masset gaat met zijn radiostudio van de grond!

Als de weergoden Vlaanderen goed gezind blijven, wordt het programma Start je dag van Radio 2 Limburg op woensdag 18 april vanuit een varende luchtballon uitgezonden. Een technisch huzarenstukje, want nog nooit werd er in België een volledig radioprogramma live vanuit een luchtballon gemaakt. Weerman Eric Goyvaerts stijgt mee op en brengt het weer vanuit de lucht, dichtbij de bron.

Daan stijgt op na 6 uur en brengt tot 8 uur Start je dag varend over Limburg, tussen de 100 en 300 meter hoogte. Welke route de ballon zal volgen, en waar hij zal opstijgen, is volledig afhankelijk van het weer en de wind.

Technisch huzarenstukje

Start je dag trekt er wel vaker op uit. Daan presenteerde eerder al vanuit een kerk, op een schachtbok en vanop een boot. Deze keer neemt de locatie andere – en vooral hogere – proporties aan. Bovendien is radio maken vanuit een varende luchtballon niet evident.

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here