Rudy Soetewey ruilt Kramat in voor Vrijdag

0
© Tom Bergs

De Edegemse auteur Rudy Soetewey (63) is nog lang niet aan zijn laatste boek toe. Dit najaar verschijnt er nieuw werk van zijn hand op de markt, het elfde inmiddels. Die zal de titel ‘Salami’ meekrijgen. Opmerkelijk is wel dat Soetewey na bijna elf jaar uitgeverij Kramat inruilt voor uitgeverij Vrijdag.

Soetewey maakte het nieuws maandagmiddag zelf bekend via zijn Facebook-pagina. Met ‘Bedriegelijke eenvoud’, dat in 1992 bij Manteau verscheen, maakte hij zijn debuut. Later volgden bij Meulenhoff en Kramat nog ‘De laatste reis’, ‘Dubbel krijt’, ‘Inbraak’, ‘Moord’, ‘Vrienden’, ‘Getuigen’, ‘2017’, ‘Bewijs het maar’ en het twee jaar geleden verschenen ‘Terecht’. Dat zet de teller inmiddels al op tien stuks. Wanneer boek elf, ‘Salami’, exact zal verschijnen, weten we nog niet. De uitgeverij liet alvast optekenen dat die in het najaar van 2018 te verwachten zal zijn.

Hercule Poirotprijs

De auteur was tot enkele jaren geleden nog actief in het onderwijs en schreef ook een aantal toneelstukken. Met zijn boek ‘Getuigen’ won hij in 2011 de Hercule Poirotprijs voor het beste spannende boek van Vlaamse bodem. Ook voor zijn boeken ‘Inbraak’ (2001) en ‘Moord’ (2007) sleepte hij eerder al een nominatie voor die prijs in de wacht. Ook voor De Gouden Strop 2002 en 2007 werd hij genomineerd. In 2013 won hij met ‘2017’ zelfs de Diamanten Kogel, de prijs voor het beste spannende boek van de Lage Landen. 

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here