7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024
7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024

Walter Capiau overleden

Walter Capiau
© Medialaan/VTM

Donderdag is Walter Capiau op 80-jarige leeftijd overleden na een ongelijke strijd tegen maagkanker. 

Een tijdje geleden lieten we hier al weten dat het niet goed ging met voormalig televisie-icoon Walter Capiau.  Zijn vrienden lieten toen al weten dat ze vreesden voor het ergste.   “Walter is een vechter, maar ik vrees dat hij deze strijd zal verliezen”, vertelde Margriet Hermans onlangs nog in een interview.

Gisteravond overleed Capiau op 80-jarige leeftijd.  Binnen twee weken zou hij 81 geworden zijn. “Een groot talent is gestorven”, liet Margriet Hermans weten in een korte reactie.

Capiau was een gevierde televisiester in Vlaanderen tot zes jaar geleden aan het licht kwam dat hij beschuldigd werd van pedofilie.  Twee mannen vertelden dat Capiau hen in hun tienerjaren had misbruikt.  Capiau heeft de feiten nooit ontkend en gaf toe er heel veel spijt van te hebben. 

De feiten van toen bleken verjaard en dus werd Capiau niet veroordeeld. Hij bood zijn slachtoffers wel zijn excuses aan en bestempelde wat hij gedaan had als ‘onaanvaardbaar’.  Zijn eens zo glorierijke carrière was helemaal voorbij. 

Walter Capiau zal voor vele Vlamingen onherroepelijk gelinkt blijven aan ‘Hoger Lager’, ‘Rad Van Fortuin’, ‘De Kinderaccademie’ en ‘Walters Verjaardagsshow’.  Maar ook op de radio liet hij zich niet onbetuigd. ‘Capriolen’ is één van zijn meest bekende radioprogramma’s.  

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today