9 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024
9 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024

15 jaar Het Schlagerfestival met Raymond Van Het Groenewoud

Raymond Van Het Groenewoud
© Dirk Van Aelst

Dit weekend en aanstaande zaterdag 6 april kan je in de Hasseltse Ethias Arena weer terecht voor het enige echte Schlagerfestival. De organisatoren zitten niet stil en voor de 15de editie, die volgend jaar plaatsvindt op 27, 28 en 29 maart, strikten ze niemand minder dan Raymond van het Groenewoud.

Eindelijk”, zegt medeorganisator Friedl Teirlinck van Medialaan.“Raymond staat al jaren op ons lijstje en volgend jaar, op de 15de editie, is hij erbij. Met de succesvolle doortochten van o.a. Johan Verminnen, Peter Koelewijn, Gérard Lenorman en Umberto Tozzi, hebben we Het Schlagerfestival de voorbije jaren verruimd. Ons publiek houdt van de unieke muziekmix van gevestigde waarden, debutanten en verruimende artiesten. Raymond van het Groenewoud past in ons plaatje en ons festival past eindelijk in zijn agenda. Een win-win langs beide kanten.

Raymond van het Groenewoud is in Vlaanderen al jaren een gevestigde waarde. Het muzikale icoon brak in 1977 door met de single ‘Meisjes’. Eén jaar later volgde de meezinger ‘Vlaanderen boven’ en in 1980 scoorde Raymond met het melancholische ‘Je veux de l’amour’, een nummer waarbij hij zichzelf begeleidde op piano. Vlaanderen danste in 1981 op zijn ‘Cha Cha Cha’ en tien jaar later profiteerde ook Raymond mee van de heropleving van de Nederlandstalige popmuziek. Dankzij ‘Tien om te zien’ werd zijn gospelachtige ‘Liefde voor muziek’ een weergaloos succes en een zoveelste klassieker. Niet alleen in het verleden, ook in het huidige muzieklandschap is Raymond van het Groenewoud van onschatbare waarde. De voorbije maanden scoorde hij een zoveelste hit met Tourist LeMC. De tierlantijntjes van hun ‘Spiegel’ waren goed voor goud en het nummer is nog steeds één van de meest gedraaide radiosongs van het moment. Begin maart bracht hij nog de nieuwe single “Wat je doet met mij” uit, een samenwerking met Slongs.

Raymond schrijft en zingt uit zijn hart. “In het algemeen staan al mijn liedjes heel dicht bij mij. Ze komen uit mij en ze zijn mijn uitdrukkingswijze. In muziek zit namelijk meer magie dan gewoon praten met mensen. Woorden op muziek, dat is iets magisch, iets dat niet te identificeren valt’, zei hij in recente interviews. “Op Raymond passen er veel dekseltjes, want door zijn veelzijdigheid kan je hem niet één vakje stoppen. Het is zoals hij het zingt in zijn ‘Cha Cha Cha’: “Ik hou van veel muziekjes”’, een verklaring waarom hij met zijn muziek succesvol is bij alle leeftijden”, zegt een collega-artiest.

Verjaardagseditie in ’t midden

Het 15de Schlagerfestival wordt volgend jaar bijzonder, want de organisatoren plaatsen het podium in het midden van de Hasseltse Ethias Arena. “We blijven ons publiek verrassen, met de artiesten, met de liveband én met de inkleding van de zaal. We vieren onze 15de verjaardag in stijl, maar we adviseren de mensen om vooral ook tijdig hun tickets aan te kopen. De belangstelling blijft jaar na jaar groeien én feestvoorstellingen gaan extra hard!”, zegt medeorganisator Jan Van Esbroeck.

Praktisch

Het Schlagerfestival 2020 vindt plaats op 27, 28 en 29 maart 2020 in de Hasseltse Ethias Arena, met als eerste naam Raymond van het Groenewoud. Bestel je tickets vanaf vrijdag 29 maart om 20u30 via www.schlagerfestival.be of via 070/345.345.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today