12 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024
12 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024

Finale aflevering van De Wereld Rond Met 80-jarigen brengt Mariette naar Japan

De Wereld Rond Met 80-jarigen
© Medialaan/VTM

De wereldreis van de 80-jarigen zit er bijna op. Na Dallas, Mexico, IJsland, Dubai, Zuid-Afrika, Thailand en Mongolië reist de groep naar Japan, de laatste halte voor hun terugkeer.

De bestemming werd uitgekozen voor podiumbeest Mariette, die meer dan 20 jaar lang shows opvoerde in rusthuizen. Mariette droomt ervan om ooit eens mee te kijken achter de schermen van een grote show. In Japan mag ze niet alleen naar zo’n grote show kijken, ze mag er ook in meespelen. En dat als een echte geisha. “Ik ben sprakeloos van geluk”, klinkt het.

De 80-jarigen trokken de voorbije weken samen met bijna 800.000 kijkers de wereld rond. Nog heel even en ze worden op de luchthaven van Zaventem terug herenigd met hun familie en vrienden. Maar niet voor de groep heeft kennisgemaakt met het land van de sushi, de wasabi en de stokjes. Al valt de Japanse cuisine bij de ene tachtiger al wat meer in de smaak dan bij de andere. “Geef mij maar biefstuk friet”, klinkt het. In één van de traditionele wijken doet de groep aan Radio Taiso, gymnastische turnoefeningen in het park. Spek naar de bek van Amanda, net zoals de Japanse leraar…

In de kleurrijke wijk Harajuku houdt de groep halt bij het Kawaii Monster Café. Daar belanden ze in een fantasierijk decor dat hen recht naar hun kindertijd katapulteert. Bij podiumbeest Mariette begint het te kriebelen, wanneer de Kawaii-jongeren haar mee uitnodigen op het podium. Om de sfeer in Harajuku echt op de snuiven duiken ze ook de bekendste winkelstraat in, waar Willy door zijn stylistes Elise en Adi wordt uitgedost in Kawaii-outfit. Op het wereldberoemde Shibuya Crossing, het drukste kruispunt ter wereld, gaan de tachtigers de uitdaging aan om samen met 2.500 passanten de straat over te steken. Maar waar is Elise plots naartoe?

De Wereld Rond Met 80-Jarigen, donderdag 28 maart 2019 om 20u35 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today