Niels Destadsbader ereburger van Deerlijk en headliner ‘BuikRock’

0
Niels Destadsbader Sportpaleis Antwerpen 30
© Tom Bergs

Na Yves Benoit, dichter Luuk Gruwez en wielrenner Dirk Baert is het de beurt aan Niels Destadsbader: maandag zei Niels met volle goesting ‘ja’ op de vraag van burgemeester Claude Croes of hij de titel van ereburgerwil aanvaarden in zijn gemeente Deerlijk.  

De MIA’s openen met ‘Verover Mij’, zijn Radio 2 Zomerhit 2018, en naar huis gaan met maar liefst 5 begeerde hoofdprijzen. Dat was het mooie vervolg op een tweede album (‘Dertig’), bijna goed voor tripel platina; een drukke festivalzomer, tal van hits en als kers op de taart twee tot de nok gevulde verjaardagsconcerten in het Sportpaleis. Na meer dan 10 jaar carrière als acteur, presentator en zanger heeft Niels Destadsbader in de loop der jaren zowat alle Vlaamse harten veroveroveroverd, zoveel is zeker. Ook in 2019 heeft hij veel moois in petto voor zijn publiek. In het voorjaar is er de inmiddels uitverkochte theatertour ‘ Niels Destadsbader in de kinderschoenen’ en op 6, 7 en 8 december staat hij opnieuw in het Sportpaleis.

Niels is alvast in de wolken met zijn eregburgerschap: “Ereburger? Klinkt raar hé. Ik moet er toch nog even aan wennen. Maar dat mijn eigen gemeente zo achter mij staat, maakt mij heel ‘preus’. Toen ze mij vroegen waarmee ze mij het meest plezier konden doen, moest ik daar niet lang over nadenken. Nog een keer optreden in mijn eigen gemeente, Deerlijk. Daar waren ze meteen voor te vinden. Meer nog, ze maakten er hier een festival van en ik mocht mee bepalen welke fijne collega’s er zouden komen meezingen. Het wordt een groot feest waarop alle mensen welkom zijn. Want Deerlijk is van iedereen!”

BuikRock: Niels knalt in zijn achtertuin

Op de bucketlist van Niels Destadsbader mag in de vroege ochtend van 1 september een item worden afgevinkt. Moe maar ongetwijfeld tevreden zet hij dan, samen met een pak bevriende artiesten, een punt achter BuikRock. Het gloednieuwe festival – het laatste van de zomervakantie – komt er in de achtertuin van Niels, in Deerlijk. “Een mooiere manier om dankjewel te zeggen voor mijn ereburgerschap kan ik me niet inbeelden”, zegt Niels.

BuikRock lijkt niet meteen de meest voor de hand liggende naam voor een festival. “Of net wel”, zeggen organisatoren Wim, Niels (Lanckbeen) en Henk. “Muziek komt uit de buik, geeft mensen kriebels in de buik. En als het buikgevoel snor zit, dan kan het niet stuk. De naam BuikRock is kort maar krachtig en lekker herkenbaar.”

Niet alleen die ene keer…

De drie initiatiefnemers denken ook al verder dan 31 augustus 2019, de datum van BuikRock. “Het is ons eerste festival maar hopelijk ook de start van een mooi avontuur voor de toekomst. De festivalweide in de Tapuitstraat biedt mogelijkheden en is ook de volgende jaren beschikbaar. We zijn zelfs al eens aan het rondneuzen voor augustus 2020. Op één voorwaarde weliswaar: dat we opnieuw een sterke line-up kunnen presenteren. BuikRock moet synoniem staan voor kwaliteit.”

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here