Sven Ornelis wil duit in zakje doen voor klimaat

0
Sven Ornelis
© Medialaan

Sven Ornelis, radiostem van JOE, gaat voortaan ‘CO2-neutraal’ vliegen. En daarvoor doet hij letterlijk een duit in het zakje. Ornelis kondigde het nieuws aan op zijn blog ‘Would Be Chef’.

Om uit te rusten van hun drukke bestaan, trekken Sven Ornelis en zijn parnter een tiental keer per jaar naar Spanje. Dat hij hiervoor steeds een beroep doet op een vliegtuig mag logisch klinken; volgens Sven is het dat in de huidige tijdgsgeest niet. “Dat zo frequente vliegen vinden sommigen in deze tijden van global warming onverantwoord. Ik snap hen wel. Wanneer 70.000 mensen betogen voor een schonere planeet, wanneer 35.000 jongeren zelfs spijbelen op donderdag om hun stem te laten horen, dan schudt dat iedereen wakker, mij ook,” aldus Ornelis op zijn blog.

Omdat Sven daadwerkelijk iets wil doen voor het klimaat, ging hij te rade bij Jill Peeters, weervrouw en al jaren een fervent klimaatvoorvechter. Zij liet hem kennis maken met sites als Greentripper. Daar kan je een klein bedrag betalen om je vliegreis te compenseren. “Je kunt op o.a. www.greentripper.org/nl een vrijwillige bijdrage betalen per vlucht, een bijdrage die volledig gebruikt wordt om in een schonere planeet te investeren aan de hand van hele concrete projecten. En zo lever je echt een bijdrage aan de strijd tegen de opwarming van de aarde. Je compenseert volledig de C02-uitstoot van je tripje,” legt Sven uit.

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here