7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 april 2024

Andreï Lugovski: traag herstel, maar aan de beterhand!

Andreï Lugovski
© Jeroen D'Havé

Andreï Lugovski is aan de beterhand maar zijn herstel verloopt erg moeizaam.  Dat bevestigt zijn zus Alina aan onze redactie.  

Begin februari ging een schokgolf voor de Vlaamse showwereld toen bekend raakte dat Andreï Lugovski met een vergiftiging werd opgenomen in het ziekenhuis.  De Oostendenaar van Wit-Russische afkomst kreeg thallium toegediend, een bestanddeel van rattenvergif.

Zijn toestand was zelfs even kritiek, lag zelfs even in een coma maar na een doorgedreven behandeling kon de zanger begin maart de afdeling intensieve zorgen verlaten.   Ondertussen is de zanger bezig met revalideren, maar dat herstel verloopt moeizaam.  “Andrëi is aan de beterhand, maar de revalidatie verloopt traag,” zegt zijn zus Alina.  “Hij leert nu opnieuw stappen, maar dat gaat gepaard met veel pijn, want de spieren werden aangetast door het gif. Gelukkig zijn de spieren niet onherstelbaar beschadigd, waardoor Andrëi na verloop van tijd nagenoeg volledig zal herstellen.”

Ondertussen kan Andreï ook terug praten, maar zingen lukt tot zijn grote spijt nog niet goed.  Maar ook dat zou volgens zijn zus helemaal in orde moeten komen.  De optredens die dit jaar gepland waren, werden in elk geval al allemaal geannuleerd.

Wat het motief voor de vergiftiging is, blijft voorlopig onduidelijk. Ook wanneer Lugovski de giftige stof binnenkreeg is nog niet geweten.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today