8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 20 april 2024
8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 20 april 2024

Anneke van Hooff gaat voor het eerst solo!

anneke van hooff
© Hallround Studios

Anneke van Hooff, bekend van 2000s Dance formatie TLD maar ook van De Grietjes is terug van weggeweest. Ze gaat voor het eerst in haar carrière solo en doet dit in het Nederlands! 

Hoog tijd voor iets nieuws!”, dacht Anneke. En nu staat ze klaar om haar eerste catchy en zelfgeschreven Nederlandstalige Pop/dance single ‘Ik schreeuw het uit’ de wereld in te sturen. Het is een song die ze samen met Christophe Severs schreef in diens studio. Al enkele jaren schrijft Anneke, samen met de zoon van de immer sympathieke Paul Severs, songs voor andere artiesten. Maar ‘Ik schreeuw het uit’ stal haar eigen hart. Daarom zocht ze samen met Christophe, producer van de song, naar een toffe sound met een vleugje Duitse pop. Voor de backing vocals deed zelfs de schoondochter van Paul Severs mee.

De opvallende hoes symboliseert meer dan je zou denken. “Een blanco blad, een nieuw begin, een gedurfde toekomst! De tijd is rijp om mijn eigen ding te doen. Ik ben erg blij dat ik deze stap gezet heb. Ik ga vol goede moed en positiviteit de toekomst tegemoet! Dat dit met een eigen geschreven song kan, maakt het alleen maar leuker. En wat is er leuker dan zingen over de liefde? Mensen die mij boeken kunnen een programma vol ambiance verwachten. Naast mijn eigen song(s) zal ik ook Vlaams- en Nederlandstalige hits zingen. Iedereen zal vrolijk naar huis gaan. En ik ook!” zegt Anneke enthousiast.

Anneke is een artistieke duizendpoot. Zo is ze ook bekend geraakt door haar rol als secretaresse Shirley in de reeks “Familie”, haar deelname aan Steracteur Sterartiest, als frontvrouw van TLD (waarmee ze zelfs internationaal scoorde) en door verschillende gastrollen. Ze doet ook veel als stemacteur zo vertolkt ze de stem van Tip in “Tip de muis” en Emma in de Lego Friends tekenfilms. Daarenboven zingt ze kindercd’s in en doet modellen- en presentatiewerk.

‘Ik schreeuw het uit’, de nieuwe single van Anneke van Hooff kan je beluisteren op Spotify en downloaden op iTunes!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today