7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 april 2024

Exit voor Andrea Croonenberghs in Familie

Andrea Croonenberghs
© Medialaan/VTM

Kijkers van Familie hebben dinsdagavond afscheid genomen van Griet, het personage dat gespeeld werd door Andrea Croonenberghs.  Met de woorden “Van mij zal je geen last meer hebben.” verdween ze uit de reeks.

De verhaallijn rond Griet deed de voorbije weken nogal wat stof opwaaien.  Guido ging in op het voorstel van Griet om haar tegen betaling te vergezellen naar feestjes en recepties.  Wanneer Griet een versnelling hoger schakelt en Guido een smak geld aanbood voor één nacht seks, stonden de fans van de soap op hun achterste poten.  Ze vonden het verhaal niet gepast voor een soap waar ook veel kinderen naar kijken.

Vorige week kon de kijker zien dat Guido en Griet op een hotelkamer hadden afgesproken, al bleef het onduidelijk wat er precies gebeurd was tussen de twee.  Guido had zijn geld, maar hield vol dat er niets gebeurd was.  Een antwoord waar Emma geen genoegen mee nam.

Dinsdagavond werd alles eindelijk uitgeklaard.  Tijdens een gesprek met Griet liet Emma duidelijk verstaan dat Griet Guido met rust moest laten.  In plaats van in de aanval te gaan, stelde Griet Emma gerust: “Er is echt niets gebeurd.”  Daarna vertelde ze wat er op de hotelkamer precies gebeurd was.  Vervolgens zag de kijker in een flashback hoe de bewuste date en avond verlopen was. Dat ze eerst op bed lagen, maar dat Griet medelijden kreeg met Guido. Omdat geld voor Griet geen probleem was, schonk ze de 24.000 euro als een soort van afscheidscadeau, zodat het koppel een nieuwe start kon maken.

“Maak er het beste van, je zal van mij geen last meer hebben, want ik verdwijn uit jullie leven”, zei Griet; meteen de laatste beelden van Andrea Croonenberghs in Familie.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today