12 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024
12 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024

Gaat Frimout Karen Damen achterna?

frimout
© Danny Wagemans

Wie de heren en dame van de Vlaamse band Frimout de voorbije maanden op sociale media heeft gevolgd, kon niet naast de hashtag #FrimoutMaaktEenPlaat heen. Een overbekende hashtag die we met een iets andere artiest recent ook nog gehoord hebben. Zien we hen komend najaar ook in de Lotto Arena spelen?

“De hashtag #frimoutmaakteenplaat is natuurlijk een knipoog naar het programma over Karen Damen dat dit voorjaar liep op VIER,” is frontzanger Stef Willems meteen duidelijk. “Met veel plezier zouden we ook in de  Lotto Arena optreden. Geïnteresseerde zenders mogen dus altijd bellen om ons te komen filmen. (lacht)” In tegenstelling tot Karen Damen, laat Frimout wel weten dat het tot zondag in de studio zit voor het opnemen van nieuw materiaal, maar er voorlopig nog geen volledig album werd opgenomen. Frimout klokt zondag wel af op vijf stuks.

Samenwerkingen met grote namen

Wie het repertoire van Frimout de voorbije zes jaar gevolgd heeft, weet dat de groep van meerdere markten thuis is. Al zijn er meestal twee constantes: catchy en meezingbaar. Mogen we van de nieuwe nummers dan ook meer van hetzelfde verwachten? “Het eerste album heb ik op een aantal nummers na volledig zelf geschreven en was een verzameling van singles die we tijdens onze eerste vijf jaar hebben opgenomen. Bij de nieuwe nummers heb ik deze keer met verschillende andere songwriters samengewerkt. Onder meer met Jan De Campenaere (‘Venus in Flames’), Joey Brocken (‘De Beste singer-songwriter van Vlaanderen’) en Pieter Schrevens (van ‘Mirranda’ en ‘Five Days’). Dat hoor je ook wel,” vindt Willems.

“De songs zijn over het algemeen iets gedurfder, maar de essentie is wel gebleven. Songs over herkenbare thema’s, en vaak met refreinen die na één luisterbeurt dagenlang in je hoofd blijven plakken. Ook hebben we in de studio deze keer in de arrangementen en qua productie toch nog weer een stapje vooruit gezet. Onze producer Steve Willaert kent ons ondertussen door en door en slaagt erin telkens nog een extra dimensie aan onze nummers te geven.”

Zomersingle

Aanstaande dinsdag trekt Frimout met de eerste nieuwe single naar de radio’s. “Onze zomersingle zal ‘Ik zie je graag’ heten. Het is uptempo straight in your face popsong. De muziek heb ik samen met onze gitarist Dave Elli en bassist Steven Hellemans geschreven. De tekst heb ik zelf voor mijn rekening genomen. En hoe hij klinkt zal je hopelijk binnenkort op de radio ontdekken.” Wie na het beluisteren van die nieuwe single meteen naar een nieuw album van de groep verlangt, zal wel nog even geduld moeten hebben. “De basisopnames van vijf nieuwe nummers zijn nu gedaan. Maar er moeten nog een hoop details afgewerkt worden. Ik laat me niet graag vastpinnen op een timing. Een volledig tweede album zal zeker niet voor dit jaar zijn,” is de zanger duidelijk.

Frimout on tour

Wie zomersingle zegt, hoor natuurlijk ook het woord ‘zomer’. Die lijkt voor Frimout ook dit jaar goed gevuld te worden. “Er staan over heel het land weer een pak mooie optredens gepland zoals Geel Zomert, Dendermonde Viert en Parkfeesten in Poperinge. Enkel in Limburg staan er nog geen optredens gepland. Ik hoop dat daar nog verandering in komt. Dan hebben we terug in elke provincie in Vlaanderen gespeeld deze zomer.”

Meer info over de groep, hun plannen en de voorlopige speellijst vind je natuurlijk terug op hun website.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today