8 °C Antwerpen, BE
dinsdag 16 april 2024
8 °C Antwerpen, BE
dinsdag 16 april 2024

Ketnet stelt najaarsprogrammatie voor!

Ketnet Najaar
© VRT/Ketnet

Zondagochtend kwamen de Ketnetters te weten wat Ketnet de komende maanden voor hen in petto heeft. In een niet te missen show nodigden de Ketnet-wrappers een hele hoop Ketnet-gezichten van het najaar uit.

Campus 12, Ramon Iglesias, De KetnetBand, Zita Wauters en vele anderen kwamen vertellen wat Ketnet dit najaar allemaal te bieden heeft. De Ketnetters kregen in primeur de eerste beelden van de muzikale reeks #LikeMe, de nieuwe Sinterklaasfilm en de reeks Buck te zien. Ze kwamen te weten dat niemand minder dan Regi op Het Gala van de Gouden K’s zal optreden en Olly Wannabe stelde zijn eerste eigen single voor.

@elindo

In @elindo sprokkelt Elindo Avastia al het leukste van het internet bij elkaar; hij luistert naar straffe getuigenissen en zoekt samen met de jongeren en een panel van tieners met wat meer ervaring naar antwoorden op hun vragen. Tinne Oltmans (Ghost Rockers), Laura Govaerts (MNM-dj), Jesper Feyaerts (broer van Fabian Feyaerts) en Tik Tokkers Maud Van der Vorst en Steffi Mercie zorgen voor de zotte testjes, grappige challenges en hilarische pranks.

@elindo gidst jongeren op een leuke manier doorheen hun soms complexe digitaal leven. Dit programma is een samenwerking van Ketnet en Mediawijs.

@elindo is vanaf maandag 17 september, van maandag tot en met donderdag omstreeks 17.15  uur te zien op Ketnet, ketnet.be en de app.

Buck

Later dit najaar komt de televisiereeks Buck op het scherm, een reeks van de bedenkers van W817. In dit ‘coming of age’ verhaal volgen we de onopvallende en onzekere Elias die worstelt met zijn leven als puber. Hij vindt afleiding in zijn computerspel waarin zijn digitale held commandant Buck hem nooit in de steek laat. Als hij speelt hoeft hij zich niks aan te trekken van zijn twee oudere zussen, Laura en Hanne, de bully Dylan, zijn alleenstaande moeder, de nieuwe school… de wereld. Op zijn kamer stoort niemand hem. Tot op een dag niemand minder dan Buck in levende lijve aan zijn bed staat.

Ketnet ontwikkelde ook Buck The Game, gratis beschikbaar als app voor tablet en smartphone op iOS en Android. In dit spel ontdek je wat er ondertussen gebeurt op de planeet van Buck: Malmek.

Buck zal te zien zijn vanaf maandag 10 december op Ketnet, ketnet.be en in de app.

#LikeMe

De Ketnetters kregen ook de allereerste beelden te zien van de nieuwe muzikale reeks #LikeMe. Deze reeks vertelt het verhaal van Caro en haar familie die in een dorpje in de Ardennen wonen. Wanneer op een dag het noodlot toeslaat en de mama van Caro ziek wordt beslissen ze om te verhuizen naar de stad. Caro moet niet alleen verhuizen maar moet ook naar een nieuwe school. De overgang van een kleine community waar iedereen elkaar kent, naar een omgeving vol conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie.

#LikeMe is een serie met een hoog musicalgehalte. Generaties vinden elkaar terug doordat er tijdloze Nederlandstalige nummers verwerkt zijn in het scenario. De ideale fictie dus om samen met de hele familie van te genieten.

#LikeMe is te zien begin 2019 op Ketnet, ketnet.be en in de app.

Campus 12

Ook de cast van Campus 12 kwam langs op de Ketnet Kick-off. Campus 12 vertelt het verhaal van stoere bokser Noah De Smidt die op zoek gaat naar zijn tweelingzus Bo De Smidt die van de ene op de andere dag van de aardbodem verdwenen lijkt. Het wordt nog gekker wanneer blijkt dat Noah de enige is die zich zijn zus nog kan herinneren. Het lijkt alsof ze nooit bestaan heeft. Er is echter nog één iemand met herinneringen aan Bo: Sam. Sam is lid van dezelfde boksclub als Noah. Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn, kunnen ze niet anders dan samen op zoek gaan.

Wanneer blijkt dat de sleutel tot het mysterie rond Bo zich in het theater van de elitaire familie ‘Vincke’ bevindt, wil hij kost wat kost lid worden van het koor van de Vinckes; ‘De twaalf’. Dat tegen de zin van zijn familie en de familie Vincke: de twee families leven al jaren in ruzie. Noah ontdekt echter dat de haat tussen de twee compleet verschillende werelden van boksen en theater/zang enkel gestoeld is op vooroordelen en dat de twee werelden meer gemeen hebben dan op het eerste zicht lijkt.

Campus 12 is een productie van Studio 100 voor Ketnet. Van maandag tot en met donderdag omstreeks 17.25 uur op Ketnet, ketnet.be en in de app.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today