12 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 april 2024
12 °C Antwerpen, BE
vrijdag 19 april 2024

Kobe Ilsen gaat de veganistische toer op!

Kobe Ilse
© VRT/Eén

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis presenteren een kraakvers seizoen van Over eten, vanop een nieuwe locatie, Pakt in Antwerpen. Ze snijden elke week een nieuw eet-thema aan. In de eerste aflevering verdiepen Kobe en Danira zich in veganisme.

Steeds meer Vlamingen kiezen voor een eetpatroon waarin geen plaats is voor dierlijke producten. Geen vis en vlees, zoals bij vegetariërs, maar ook geen eieren, melk, room, kaas… Aan de vooravond van World vegan day gaan Kobe en Danira op zoek naar antwoorden: wat is veganisme precies? Waarom zou je ervoor kiezen? Is een veganistisch eetpatroon gezond?

Een maand lang veganistisch leven

Kobe pakt het onderzoek grondig aan en leeft een maand veganistisch. Hij neemt een coach onder de arm: Enora Oplinus is professioneel danseres en al vier jaar een overtuigd veganist. Ze helpt Kobe – met vallen en opstaan – om veganistisch te winkelen en koken.

Weten waar je vlees vandaan komt

Danira zoekt intussen uit waarom mensen ervoor kiezen vegan te worden. Dierenleed blijkt de voornaamste reden te zijn. “Als meer mensen zouden zien waar hun vlees vandaan komt, dan zouden er nog meer veganisten zijn”, claimt Bram Bruyland van BeVegan. Danira doet de test en trekt met een aantal nietsvermoedende jongeren naar een slachthuis voor een rondleiding.

Om te weten te komen waarom veganisten ook geen kaas, melk en room eten, bezoekt Danira een melkveebedrijf. Daar wachten verrassende antwoorden op haar vragen.

Gezondheidsvoordelen en -nadelen

Met diëtiste Tessa Bosmans hebben Kobe en Danira het over de gezondheidsvoordelen en –nadelen van veganisme. En Over eten zoekt uit of het voor het milieu een goede zaak zou zijn als morgen de hele wereld vegan zou worden.

En Danira gaat in deze eerste aflevering op stap met Jacques Vermeire, op de dag van de première van zijn nieuwe zaalshow. Wat eet Jacques op zo’n belangrijke dag?

Is Kobe na zijn vegan maand helemaal overtuigd? Het antwoord morgenavond in Over eten.

Over Eten, woensdag 31 oktober 2016 om 20u35 uur op Eén. 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today