12 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 28 maart 2024

Leef langer en gezonder met Sandra Bekkari

Sandra Bekkari
© Medialaan/VTM

Volgende week brengt Sandra niets dan gerechten uit de zogenaamde ‘blue zones’, vijf regio’s over de hele wereld waar mensen het langst leven en vitaal blijven. En dat heeft veel te maken met wat ze daar dadelijks op tafel zetten. Sandra verklapt de culinaire geheimen van Sardinië, Costa Rica, Griekenland, Japan en Californië en gaat aan de slag met hun wonderingrediënten. Lang zullen ze eten!

Beginnen doet Sandra dicht bij huis, in Sardinië. Ze maakt een hachis Parmentier boordevol groenten en bruschetta met geitenkaas en venkel. Pure ingrediënten, dat is waar het om draait in deze twee vegetarische gerechten. “Drink er gerust een glaasje wijn bij, de Sarden doen dat ook”, zegt Sandra.

Op dinsdag 11 september is Costa Rica aan de beurt. Daar staan voornamelijk maïs en exotische vruchten, waaronder tropisch fruit en avocado, op het menu. Sandra verwerkt de ingrediënten in maïskoekjes met salsa van mango en avocado. Als zoete afsluiter maakt ze een tropisch fruittaartje, met o.a. papaya, banaan, passievruch en ananas.

Goed nieuws voor liefhebbers van aardappelen, want woensdag 12 september kookt Sandra volgens de Griekse keuken. Ze gaat voor een lamssouvlaki en een tisane, een kruidenthee.

Donderdag 13 september reist Sandra naar Japan, waar ze verzot zijn op de zoete aardappel. Sandra bereidt een wok met zoete aardappel met andere typisch Japanse ingedriënten zoals paksoi, edamame en shiitakes. Nadien bakt ze wafels op basis van zoete aardappel voor de zoetebekken.

De week eindigt in Californië. Sandra zorgt voor ontbijtinspiratie met havermoutpistolets met speculoospasta en zalmspread, krachtvoer om het weekend goed in te zetten. 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today