Patricia Rodiers mag nieuwe moord oplossen

0
katrien van effelterre
© Facebookprofiel Katrien Van Effelterre

Zo’n 23 maanden na de eerste en elf maanden na de tweede, krijgt undercoveragente Patricia Rodiers een nieuwe case voor de kiezen. Gisteren stelde auteur Katrien Van Effelterre met ‘Doodsengel’ in Diest immers haar derde thriller in de reeks voor.

Na een eerder fel gesmaakte ‘Vossenspoor’, trok Van Effelterre vrij vlug de kaart van een reeks. Ze koos voor undercoveragente Patricia Rodiers, die ze in april 2016 met ‘Levend aas’ voor het eerst naar buiten bracht. Een jaar later, in april 2017 was er ‘Restafval’ om nu elf maanden later met ‘Doodsengel’ haar recentste thriller voor te stellen. Zaterdagochtend verzamelde de auteur iedereen in Diest voor de officiële voorstelling.

Het verhaal

Aaron Elsocht, gerenommeerd rechter bij de correctionele rechtbank, wordt dood aangetroffen in zijn villa in Genk. Echtgenote Barbara Fierens is op dat moment met hun dochters op familiebezoek in Groningen. Haar kille reactie op het overlijden van haar man maakt rechercheur Patricia Rodiers en profielschetser Marnix Veldkamp achterdochtig over haar betrokkenheid bij de zaak. Vooral wanneer blijkt dat Barbara de enige begunstigde is van de levensverzekering die Elsocht had afgesloten.

Met onthutsend weinig woorden houdt de weduwe haar onschuld staande. Hun huwelijk was perfect en ze maakten nooit ruzie, beweert ze.  Met bloedstollende spanning en rauwe psychologische diepgang onthult DOODSENGEL de waarheid achter het gordijn van perfectie. Want elke stommeling kan zijn ogen sluiten. Maar wie weet wat de struisvogel ziet in het zand?

Praktisch

Het boek werd uitgegeven bij de Nederlandse uitgever AquaZZ en is verkrijgbaar aan de prijs van 20 euro.

advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here