10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024
10 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024

Trendy gerechten overspoelen de keuken van Sandra Bekkari

Sandra Bekkari
Foto: VTM

Dat gerechten ook lekker én trendy tegelijk kunnen zijn, bewijst Sandra Bekkari in een nieuwe week van Open Keuken.

Een cheesy maandag om de week in te zetten, want er staan twee gerechten met kaas op het menu. Om te beginnen bereidt Sandra een seldersoep die wordt afgewerkt met knapperige kaaschips. “Dat klinkt bijna té goed om waar te zijn, toch?”. Als hoofdgerecht is er pladijs met bloemkool en jonge wortelen. In plaats van een zware bechamelsaus, kiest Sandra voor een lichte kaassaus op basis van ricotta.

Op dinsdagavond zet Sandra een verrassende pasta pesto op tafel. De pesto wordt vers gemaakt van winterporstelein, “ook wel posto genoemd”. Het pastagerecht krijgt bovendien een regenboog aan groenten. Voor de zoetekauwen volgt er nadien een dessert: nicecream, “ijs dat lief is voor je lijf”. Sandra gebruikt banaan en véél chocolade.

Een echte trend momenteel: pokébowls, een Hawaïaanse specialiteit op basis van rauwe vis. “Sushi meets ceviche”, zo omschrijft Sandra het. Ze maakt op woensdag een bowl met verse zalm en avocado. Daarna wordt er ook avocado gebruikt in het dessert: een trifle met smeuïge avocadomousse en kiwi.

Kip is het hoofdingrediënt op donderdagavond. Eerst spiest Sandra pittige kippenblokjes aan een kleurrijke brochette met bimi en wortel. Nadien maakt ze zelf een gezonde kip curry. Zalig voor op de boterham!

De week wordt op vrijdag feestelijk afgesloten met een varkenshaasje met tricolore quinoa. Aperitieven doet Sandra met een pink lady sana, haar eigen versie van een cocktail op basis van gin.

Open Keuken, elke weekdag om 18u bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today