15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024
15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 29 maart 2024

‘Iedereen Beroemd’, de musical die doet dromen van de showbizz van weleer!

Jelle Cleymans

De cast van de musical ‘Iedereen Beroemd’ werkt in volle repetitieperiode ook nog eens aan een CD-opname met de liedjes uit deze nieuwe musical in regie van Frank Van Laecke. Jelle Cleymans schreef alle muziek en begeleidde de cast in de studio bij het inzingen van de nummers.  

Het zijn stuk voor stuk pareltjes geworden waarvan het publiek kan nagenieten eens ze de musical gezien hebben. Jelle schreef de liedjes op het lijf van elke acteur en actrice. De musicalfans zullen dus ook getrakteerd worden op liedjes gezongen door Sven De Ridder en Joke Emmers. Samen met het ensemble en een straffe band inclusief blazers gaat de cast er volledig voor.

Dromen van de gouden dagen van de showbizz

Sam Verhoeven van productiehuis Judas TheaterProducties typeert de liedjes als volgt: “Straffe liedjes die blijven hangen, geserveerd met een typisch Cleymans-sausje van spitsvondige teksten in combinatie met nostalgische muziek die zorgen voor een lach en een traan.” 

Jelle Cleymans vertelt over zijn eerste musicalcomposities: “Mijn liedjes passen helemaal in de sfeer van de musical. Het publiek moet verlangen naar de hoogdagen van liedjeswedstrijden zoals Canzonissima en die wondermooie Vlaamse liedjes die werden geschreven in de gouden jaren van de Vlaamse showbizz. Nl. de jaren ’60 en ’70. Heerlijk om te schrijven, heerlijk om te zingen én te laten nazinderen.”  

De CD zal beschikbaar zijn in Theater Elckerlyc tijdens alle voorstellingen van de musical Iedereen Beroemd aan de prijs van 18 euro. Vanaf 1 april zijn alle liedjes ook beschikbaar op iTunes en Spotify.

Praktisch

‘Iedereen Beroemd’ de musicalcreatie gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere,  met o.a. Joke Emmers, Sven De Ridder, Nele Goossens, Bert Verbeke, Ianthe Tavernier en Peter Thyssen gaat in première op 17 februari in Theater Elckerlyc te Antwerpen. 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today