7 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Ingeborg: "ik ga iets heel intiems delen…"

ingeborg
© RV

De moeder van Ingeborg overleed twee jaar geleden. Ingeborg noemt het in Story “een blijvend verdriet dat opkomt in golven”. Toch heeft ze nergens spijt van. “En dat is vooral te denken aan haar dementie. Daardoor voelt het aan alsof ik langer afscheid heb kunnen nemen, en daar ben ik dankbaar voor,” aldus Ingeborg in het weekblad. Ingeborg nam trouwens op een heel bijzondere manier afscheid van haar moeder.

“Nu ga ik iets heel intiems delen,” klinkt het bij Ingeborg in Story. “Toen ze overleden was, wou ik bij haar blijven. Ik heb die nacht naast haar geslapen,” onthult Ingeborg. Ingeborgs moeder was verpleegster en bracht overledenen nooit graag naar de ‘ijskast’. Ingeborg besefte dan ook dat haar mama niet in die ‘ijskast’ wilde belanden eenmaal ze overleden was.

En daarom sliep Ingeborg bij haar overleden moeder. “Mijn vader vond dat een beetje vreemd, maar de mensen op de palliatieve afdeling begrepen mij.” Ingeborg vervolgt: “Die nacht verliep heel rustig. Dat ik dat heb kunnen doen, hielp mij om afscheid te nemen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today