Jeroen Meus houdt nog steeds van zijn stukje vlees. Voorlopig laat de televisiekok de vegan-hype nog even aan zich voorbijgaan, vertelt de Dagelijkse Kost-presentator in Dag Allemaal.
Terwijl Jamie Oliver zich meer en meer gaat richten op vegetarisch koken in zijn televisieprogramma’s, kiest Jeroen Meus er bewust voor om nog even de boot af te houden. Al geeft Meus toe dat hij zijn standpunt toch ietwat heeft moeten herzien…
“Ik hoef Jamie Oliver niet blindelings te volgen. Ik ben wie ik ben en wil nog lang op mijn manier verder doen”, verduidelijkt Jeroen Meus zijn standpunt in Dag Allemaal. “Ik kijk altijd kritisch naar tendensen. Maar als ze echt ingang vinden in de hele maatschappij én bij mij thuis, hou ik daar natuurlijk geen oogkleppen voor op.”
Jeroen Meus onthult dat hij tot voor kort weinig voeling had met de gezondheidshype die de kop opstak in kookprogramma’s. Maar de chefkok heeft ondertussen zijn mening moeten herzien… En dat gebeurde onder invloed van zijn concurrentes…
“Vandaag denk ik daar anders over en zie ik dat Sandra Bekkari en Pascale Naessens erin zijn geslaagd om een groot deel van de bevolking gezonder te doen eten”, ziet Jeroen Meus toch grote voordelen aan de hype in Dag Allemaal.