23 °C Antwerpen, BE
vrijdag 20 september 2024
23 °C Antwerpen, BE
vrijdag 20 september 2024

Jean-Marie Pfaff: “Onze verwachtingen zijn niet uitgekomen” 

Carmen en Jean-Marie Pfaff
Foto: PhotoNews

België heeft geen geluk gehad op het EK. We werden vroeger dan gedacht uitgeschakeld en dat tot grote spijt van alle supporters. Wie het ook erg jammer vond was gewezen doelman Jean-Marie Pfaff. 

“Wat we verwacht hadden is niet uitgekomen, omdat de geest er nooit in gezeten heeft. Het leek wel of iedereen voor zichzelf aan het spelen was. In de jaren 80 heeft onze generatie een bepaalde mentaliteit in de nationale ploeg gebracht en die was nu ver te zoeken. Sterker nog: die hebben we in geen enkele wedstrijd gezien en ik zie die ook niet snel terugkomen”, zegt Pfaff in Primo. 

Zelf heeft Pfaff succesvolle EK’s meegemaakt als kapper, en het doet hem pijn dat bepaalde mentaliteit bij de ploeg van nu niet aanwezig is. 

“Neem nu de Slovenen tegen Portugal op dezelfde avond van de Rode Duivels. Die hebben tenminste nog gevochten als leeuwen tot en met de strafschoppen om dan pas de duimen te leggen. Dat was onze geest van de jaren 80. Tegen Frankrijk heb ik België dat niet zien doen. Pas op, individueel hebben sommigen wel mooie dingen laten zien, maar het heeft totaal niks opgebracht.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today