15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 18 oktober 2024
15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 18 oktober 2024

Freek Braeckman: “Ik heb toch even getwijfeld”

Foto: VTM

Als nieuwslezer is Freek Braeckman een van de populairste ankers van ons land. Toch is de man niet altijd gespaard gebleven van kritiek.

“Dat is geen nieuw fenomeen. Ik begon te ankeren in 2007. Meteen kreeg ik berichten als ‘Scheer die baard af, viezerik, ik kan u rieken tot thuis!’ Ik probeer dat te relativeren. Eigenlijk is Twitter een café in Dendermonde”, zegt Freek in Tv Familie.

Door zijn deelname aan ‘Make Up Your Mind’ nam zijn populariteit wel weer wat toe. Maar hij heeft toch wel eventjes getwijfeld over zijn deelname.

“Ik heb wel getwijfeld om deel te nemen, maar niet omdat ik bagger verwachtte. Ik wil wel geloofwaardig blijven als nieuwsanker. Maar toen vernam ik dat wijlen Peter R. de Vries nog aan de Nederlandse versie had deelgenomen. Een misdaadverslaggever! Dat trok me over de streep. Voor mij was de boodschap van het programma het allerbelangrijkste: dat iedereen gewoon mag zijn wie hij of zij wil zijn. Heeft er iemand last van dat ik drie uur in de make-up zit en een legging draag? Er zijn belangrijker zaken om je druk in te maken, toch?”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today