16 °C Antwerpen, BE
vrijdag 20 september 2024
16 °C Antwerpen, BE
vrijdag 20 september 2024

Leez: “Hoe meer prikkels, hoe sneller ik een aanval heb”

Foto: VTM

Op vlak van gezondheid heeft de familie Van Rossem geen topjaar gehad. Eerst zat Lisa Van Rossem een tijdje thuis met gezondheidsproblemen en niet veel later moest ook haar broer Joris Van Rossem, alias Metejoor enkele concerten annuleren wegens gezondheidsproblemen.

Lisa heeft de ziekte van Crohn en epilepsie. “Vroeger dacht ik dat het alleen om paniekaanvallen ging, maar anderhalf jaar geleden is er epileptische activiteit in mijn hoofd ontdekt, weliswaar in een lichte vorm”, begint ze in Story.

Lisa heeft kleine aanvallen die slechts enkele seconden duren. Niemand ziet het, maar Lisa voelt ze wel. De medicatie die artsen voorstellen, daar blijft ze zo lang mogelijk van weg.

“Ik moet me vooral rustig houden. Hoe meer prikkels ik krijg, hoe sneller een aanval wordt uitgelokt. Vorig jaar heb ik tijdens de generale repetitie van een Sportpaleis-concert van Metejoor een schrik gepakt toen de stroboscooplampen aangingen. Als ik nu weet dat er stroboscooplicht wordt gebruikt, ga ik het podium af, want mijn ogen sluiten is niet genoeg.’”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today