22 °C Antwerpen, BE
vrijdag 20 september 2024
22 °C Antwerpen, BE
vrijdag 20 september 2024

Eddy Planckaert: “Ik heb het beste en het slechtste beleefd”

Foto: Groep24

Of we het nu graag horen of niet, maar eenmaal de zestig gepasseerd word je al heel snel ‘oud’ gevonden door iemand. Je bent ook voorbij de helft van je leven en eigenlijk wil je nog heel veel doen, maar ook niemand tot last zijn.

Zijn leeftijd zorgt bij Eddy Planckaert voor veel onrust in zijn hoofd. Wat rest er hem nog van tijd? Wat kan hij nog allemaal gaan doen?

“Elke mens van in de zestig wordt met die onrust geconfronteerd, denk ik. Elke mens van die leeftijd speelt met de vraag: wat houdt het leven eigenlijk in? Ik zou daar best een boek over willen schrijven, over die onrust, die muizenissen. Op zoek gaan naar antwoorden”, zegt Eddy in Tv Familie.

Eddy heeft veel gemaakt in zijn leven, maar mede dankzij de steun van zijn vrouw en kinderen is hij toch goed terechtgekomen.

“Ik heb samen met mijn vrouw Christa en de kinderen het beste en het slechtste beleefd, in de koers, in de familie, in de zaken. Ik moet me vaak in de arm knijpen als ik dit hier allemaal zie. Ik hoefde daarvoor geen drie keer de Tour te winnen, of geen tien klassiekers. Ik hoefde geen luxe op te bouwen, ik heb het altijd allemaal eenvoudig gehouden. Niet alles wat bij mij blinkt, hoeft goud te zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today