15 °C Antwerpen, BE
dinsdag 22 oktober 2024
15 °C Antwerpen, BE
dinsdag 22 oktober 2024

William Boeva: “We zijn allemaal een beetje raar” 

Foto: VTM

We zouden er nog van versteld staan hoeveel mensen lijden aan een dwangstoornis. Ook William Boeva heeft ermee te maken en maakte er zijn eigen voorstelling over ‘13’. 

Maar wat is zo’n dwangneurose eigenlijk? Hoe uit zich dat bij William? Hij legt het uit in Dag Allemaal. 

“Stel, je krijgt zo’n kettingmail en denkt: ‘Tuurlijk ga ik dit niet doorsturen!’ Maar dan komt die tweede stem in je hoofd: ‘Mag ik ’t risico nemen om de ketting te verbreken?’ Als je dat uitvergroot, kom je uit bij OCD (obsessief-compulsieve stoornis, nvdr). Dat is een patroon waar je zot van kan worden. Daar gaat de voorstelling over, over hoe dicht dat bij jou komt en wat dat met je leven doet. Heel herkenbaar, vinden velen”, zegt William in Dag Allemaal. 

Dwangneuroses, het blijft jammer genoeg een taboe waar te weinig over wordt gepraat. Maar voor Boeva hoeft dat taboe niet. 

“Maar iedereen heeft zijn gewoontes. Ik wil bijvoorbeeld dat het geluid van mijn tv altijd een even getal is op de afstandsbediening: 10 of 20, maar niet 21. Maar ik zeg dat niet luidop, want ik denk dan: ‘Ik ben zot.’ Ach, we zijn allemaal een beetje raar, het is heel natuurlijk om dat te zijn. Maar je moet opletten dat je het onder controle houdt. Je mag raar zijn, maar ook weer niet té raar.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today