19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
19 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Adamo opnieuw naar Kursaal in Oostende

Adamo
© Universal

Adamo komt op 1 december 2018 opnieuw naar het Kursaal van Oostende voor een onvergetelijk concert!

Adamo staat bij iedereen van ons synoniem voor hits als ‘Tombe La Neige”, ‘Filles Du Bord De Mer’, ‘Dolce Paola’ en ‘Vous Permettez Monsieur’.  Het zijn stuk voor stuk romantisch omfloerste meezingers die sinds de jaren ’60 voor altijd in ons geheugen gegrift staan.  Maar er is ook een nog weinig gekend kantje aan de Italiaans-Belgische internationale vedette.  Een Adamo à la Johnny Cash, een versie van zichzelf die hij tijdens deze nieuwe tournee ook voor het Vlaamse publiek zal openbaren.

Als 74-jarige heeft hij immers geen enkle reden meer om een blad voor de mond te nemen en zal hij met sommige liedjes uit zijn nieuwe studioalbum – het 25ste – zijn onvrede voor bepaalde (wan)toestanden ten gehore brengen.  Al is dit gegeven niet helemaal nieuw: denk maar aan ‘Manuel’ waarmee hij het toenmalige Franco-regime aan de kaak stelde of ‘Inch’Allah’, het lied voor de vrede, juist voor het uitbreken van de Zesdaagse Oorlog tussen Israël en Egypte.

Maar zelfs met zijn nieuwste songs blijft Adamo de man zoals het publiek hem altijd al gekend heeft: de zachtaardige, de hoffelijke, de sympathieke zanger met een ongelooflijke passie voor zijn muziek. 

Praktisch

  • Waar? Casino Kursaal, Oostende
  • Wanneer? Zaterdag 1 december 2018 om 20u
  • Info en tickets: www.concertevents.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today