26 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022
26 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022

Adembenemende Zoo of Life: nu in Antwerpen

© ZOO Antwerpen - Jonas Verhulst

Een tot de nok gevulde Koningin Elisabethzaal genoot maandagavond van de feestelijke première van ‘Zoo of Life’, de spektakel-musical rond de 175ste verjaardag van ZOO Antwerpen, met onder meer Tinne Oltmans en Jelle Cleymans in de hoofdrollen. Het werd een avond om niet snel te vergeten.

Magisch, mooi, prachtig, onwaarschijnlijk… We hebben er de volledige woordenboek van Van Dale op nagekeken, maar we konden echt geen enkel woord vinden dat de juiste beschrijving gaf voor de oase van verbijstering waarin pers en genodigden maandagavond werden ondergedompeld om de feestelijke première bij te wonen. Op een regenachtig Koningin Astridplein werd iedereen doorheen diverse heren en dames van stand, uit de prachtige Belle Epoque-tijd, verwelkomd. Ook richting ingang werden de genodigden vergast op enkele mooie toneelstukken en kunstuitvoeringen. Om vervolgens in de Marmeren Zaal door een adembenemend koor ondergedompeld te worden in de magie die rond deze voorstelling hangt. Voor ons alvast een ongeziene binnenkomer.

175 jaar ZOO Antwerpen

Zoo Antwerpen opende op 21 juli 1843 voor de allereerste keer de deuren, komende Nationale Feestdag dus exact 175 jaar geleden. Geen betere gelegenheid dus voor de directie van de dierentuin om er een onvergetelijk feestjaar van te maken. Beginnen wordt dan ook gedaan met de spektakelmusical ‘Zoo of Life’. Een titel die trouwens bijzonder letterlijk mag genomen worden, want alle facetten van het leven komen aan bod. Of het nu gaat om een begrafenis, het op sterven liggen van een dier, een schooluitstap maken, vlinders in de buik voelen, hechte vriendschappen die ontstaan, het voortdurend gemis van een heen gegane dierbare… Bedenk een fase in het leven en het wordt waarschijnlijk belicht in dit totaalspektakel.

Het verhaal

In het verhaal leren we een aantal verzorgers kennen en meerbepaald hun liefde voor dieren. Of voor juf Ellen (Tinne Oltmans), waar verzorger Tim (Jelle Cleymans) duidelijk meer dan één oogje op heeft. Juf Ellen komt immers met haar klas ook ditmaal op bezoek in de dierentuin. Niet alleen juf Ellen trouwens, ook de Limburgse juf Van De Poel en de Brugse meester Hert plannen allemaal een bezoekje aan de Zoo. Al zijn het niet alleen kinderen die op bezoek komen. Zo heeft ook de secretaresse van bedrijfsleider Guido een verrassingsuitje voorzien voor de familiedag van het personeel. Helaas loopt die familiedag voor Guido niet echt zoals het zou moeten. In de Zoo zijn immers ook zoon Tim, broer Ludo en nichtje Masha aan het werk. Op de koop toe blijkt ook de oma aanwezig te zijn. De combinatie van al deze factoren brengt dan weer een familiaal geschil naar boven dat al 25 jaar speelt. Maar hoe dat dan weer zal aflopen…

Spektakelmusical met indrukwekkende cijfers

Voor de realisatie van ‘Zoo of Life’ werden duidelijk kosten noch moeite gespaard. Verdeeld in drie groepen, staan er niet minder dan 460 acteurs, 100 zangers en 713 vrijwilligers paraat om de show tot een succes te maken. Tel daar ook nog eens een regisseur bij, pakweg 3 scriptschrijvers, 13 muzikanten, 200.000 confettivlinders, 220 spuitbussen verf, 11.250 maaltijden, 432 LED-panelen, 1 repetent, 121 lichtarmaturen, 2.576 kapstokken, 2 videografen en 8 toneelmeesters bij en je weet meteen dat deze show vééééél meer om het lijf heeft dan zomaar twee delen op een scène te brengen.

Bekende cast

In totaal doen er 14 professionele acteurs mee. Dit zijn Jelle Cleymans (Tim), Tinne Oltmans (Ellen), Janine Bischops (Leonie), Warre Borgmans (Max), Ivan Pecnik (Ludo), Peter Thyssen (Guido), Barbara Dex (Ilse), Shana Pieters (Tina), Sandrine Van Handenhoven (Masha), Lotte Stevens (Anouk), Nele Goossens (Linda), Leendert De Vis (Jimmy), Hannes Vandersteene (Bram) en Brent Pannier (Robin).

Info & tickets

Het mag duidelijk zijn dat woorden tekort schieten om u precies mee te geven hoe u deze show kan ervaren. Daarom is het misschien beter dat u ze gewoon zelf gaat beleven. ‘Zoo of Life’ speelt nog tot en met vrijdag 13 april in de Koningin Elisabethzaal. Tickets zijn er al vanaf 22,50 euro. Wie abonnee is van ZOO Antwerpen/Planckendael geniet zelfs van 15 % korting. Een ticket voor de musical geeft trouwens meteen ook recht op een bezoekje aan de ZOO. Meer info vind je alvast op de website van Zoo Of Life.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today