4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 27 februari 2024

‘Albatros’ verkocht aan Amerikaanse zender PBS

‘Albatros’ verkocht aan Amerikaanse zender PBS

Foto: VRT

De Canvas-reeks ‘Albatros’ is verkocht aan de Amerikaanse zender PBS en wordt binnenkort in de VS uitgezonden op de publieke omroep. De Public Broadcasting Service (afgekort PBS) is het grootste Amerikaanse non-commerciële televisienetwerk, waar ruim 350 lokale tv-stations bij aangesloten zijn. De omroep is zo in 290 miljoen Amerikaanse huiskamers te bekijken en wordt beschouwd als een van de betrouwbaarste zenders.

Daarnaast is de reeks ook verkocht aan verschillende VOD-platformen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en aan de openbare omroep van Tsjechië en de RTBF in Wallonië. In Vlaanderen en Nederland is de Canvas-reeks nu te zien op Streamz en Netflix. De reeks won afgelopen jaar in oktober de Prix Europa voor beste Europese fictieserie.

“Deze verkopen zijn echt heel bijzonder voor ons als makers omdat ze de internationale uitstraling en de universele thema’s van de reeks bevestigen.”  zegt regisseur Wannes Destoop.

De tragikomische fictiereeks volgt tien zwaarlijvige mensen die deelnemen aan een afslankingskamp ‘Albatros’ in de Ardennen. De 8-delige serie werd bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (‘Radio Gaga’), die ook zelf meespeelt in de reeks.

Synopsis

Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp ‘Albatros’ niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo’s met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe. Ze worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkijken, zelf niet te vertrouwen lijkt en een duister geheim met zich blijkt mee te dragen.


De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te verzamelen met Vlaams en Waals talent. Dominique Van Malder (‘Radio Gaga’), Ruth Beeckmans (‘Studio Tarara’), Benny Claessens (‘Undercover’), François Neycken (‘Ennemie Public’), Hilde Destoop (‘Steve+Sky’), Isabelle Van Hecke (‘Bevergem’), Marjan De Schutter (‘Professor T’), Thierry Janssen (‘La Trêve’), Titus Muizelaar en Jeroen Tillmans vertolken de tien zwaarlijvigen die het gevecht aangaan met hun overgewicht. Het team van onconventionele coaches van het kamp wordt gespeeld door Tom Ternest (‘Eigen Kweek’), Janne Desmet (‘Studio Tarara’) en Joris Hessels (‘Radio Gaga’).


‘Albatros’ is een productie van Gilles De Schryver, Gilles Coulier en Wouter Sap voor De Wereldvrede en Canvas met de steun het het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, Wallimage en de Belgische Tax Shelter maatregel. De internationale verkoop is in handen van Wild Bunch.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today