22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Alex Callier: "niet bereid tot artistiek compromis"

Alex Callier heeft gereageerd nadat hij onder vuur kwam te liggen omdat hij met Hooverphonic weigerde om deel te nemen aan het Love Shine A Light-nummer waarmee het alternatieve Eurovisiesongfestival werd afgesloten.

België was het enige land dat afwezig bleef in de montage en dat was louter en alleen aan Alex Callier te ‘danken’. “Ik heb artistiek nog nooit compromissen gesloten,” klinkt het bij Alex Calier in een videoboodschap aan VRTNWS.be.

Eerder had Alex Callier “Love Shine A Light” van Katrina & The Waves al een “kutnummer” genoemd bij Gert Late Night. Mochten de opbrengsten naar het goede doel zijn gegaan, dan had Alex Callier wel overwogen een compromis te sluiten. Maar dat was hier niet het geval.

Alex Callier begrijpt niet waarom er zoveel heisa ontstaan is. De frontman van Hooverphonic vindt het nummer allerminst toepasselijk in deze tijden. “Mensen die echt met miserie geconfronteerd worden, weten dat Love Shine a Light iets te snel door de bocht is,” aldus Alex Callier, die eraan toevoegt dat de wereld niet zo simpel in elkaar zit.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today