8 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 februari 2024

Andy Peelman razend: “dan wil je anderen gewoon pijn doen”

Andy Peelman
© Medialaan/VTM

Wanneer je in een serie gaat meespelen, dan weet je dat er heel snel een mening over je wordt gevormd. En die mening, die delen mensen maar al te graag op sociale media. Waar ze dan niet bij stilstaan, is bij het feit dat ze spreken over echte mensen en dat hun commentaar een impact kan hebben op de emoties van die persoon.

Dat ondervond ook Andy Peelman, en hij praat erover in Tv Familie. “Zolang het respectvol en beleefd blijft, heb ik daar geen probleem mee. Maar in alle anonimiteit beginnen bashen op mensen: komaan zeg! Dan wil je gewoon anderen pijn doen. We willen onze kinderen leren dat pesten niet mag, maar geef dan alsjeblieft het goede voorbeeld en stop met beledigingen en andere giftige reacties op sociale media.”

Andy gaat verder en vertelt over zijn eigen ervaring. “Ik kreeg vaak te horen dat je voor ‘De Buurtpolitie’ niet moet kunnen acteren, dat iedereen dat kan. En nadien kreeg ik tijdens ‘Andy op patrouille’ te horen ‘Allez, die gast van ‘De Buurtpolitie’ heeft zijn eigen programma gekregen.”

Maar Andy probeert die negatieve commentaren zoveel mogelijk te negeren en te relativeren. Wat voor de één natuurlijk al gemakkelijker is dan voor de ander. “Bij André Hazes en Sarah liep het de spuigaten uit, en het is moeilijk om daar iets tegen te doen. Laat ons allemaal gewoon beginnen met wat verdraagzamer te zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today