9 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 december 2021
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 december 2021

Andy Peelman velt hard oordeel: “ik ga geen tranen laten als die sterft”

Foto: VTM

Vlaanderen kent Andy Peelman vooral als een vrolijke spring-in-t-veld, maar in het VTM-programma ‘Later als ik groot ben’ liet de Buurtpolitie-acteur in zijn hart kijken. Met tranen in de ogen vertelde Andy over de strijd die zijn mama moest leveren nadat haar echtgenoot, zanger Wim Ravell, het gezin in de steek liet…

Voor Andy Peelman is zijn moeder een heldin. “Je hebt maar één moeder, hé”, aldus Andy Peelman in het VTM-programma. “Wij komen van ver, het was niet altijd even evident”, klinkt het stilletjes bij Andy Peelman.

“Toen het thuis fout liep met mijn vader, was ik te klein om te beseffen dat het toen misschien ook wel echt helemaal desastreus had kunnen eindigen. Daar heb ik nooit bij stilgestaan”, vertelt Andy aan televisiemaker Eric Goens.

Die moeilijk jaren hebben echte een hechte band gesmeed tussen moeder en zoon. “Mijn moeder en ik zijn één en ondeelbaar”, klinkt het hartverwarmend bij Andy Peelman. “Wij zijn samen uit de miserie gekropen.”

Wim Peelman won als Wim Ravell in 1989 de eerste Soundmixshow op VTM en kort na zijn winst liet de zanger zijn gezin in de steek: “Ik praat daar niet graag over, neen”, geeft Andy Peelman toe. “Zoveel als mijn moeder voor mij betekent, zo weinig betekent hij voor mij.”

“De dag dat ze mij zeggen dat die mens sterft, en dat klinkt heel cru, ga ik er geen traan voor laten”, klinkt het hard bij Andy Peelman. “Ik ga meer van mijn melk zijn als Julien, mijn buurman, sterft, dan wanneer ‘die’ sterft. Ik meen dat echt, hé. Die mens is er niet voor mij, en dat hoeft ook niet. Ik neem hem dat niet kwalijk, het is wat het is. Maar laat me dan ook gerust”, spreekt Andy Peelman klare taal.

Voor zijn eigen dochtertje Feline wil Andy Peelman alvast een betere vader zijn dan het voorbeeld dat hij had in zijn jeugd: “Omdat ik gezien heb wat zoiets kan teweegbrengen. Omdat ik gezien heb hoeveel miserie mijn mama heeft gehad.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today