27 °C Antwerpen, BE
dinsdag 25 juni 2024
27 °C Antwerpen, BE
dinsdag 25 juni 2024

Anke Buckinx: “Ik was dan pas voor het eerst dronken” 

Anke Buckinx
Foto: DPG Media

Al van jongs af aan wist Anke Buckinx dat ze bekend wilde worden. Ze was als tiener al klaar om het medialandschap te veroveren en wilde actrice worden of voor tv gaan werken. 

“Dat kwam omdat mijn ouders een frituur hadden, mijn papa was ook politieagent, en die waren altijd aan het werk. Dus ik was heel vaak alleen en dan keek ik naar VTM. Voor tv werken en actrice worden: het zei me wel wat. Ik ging voordracht volgen, als dertienjarig meisje zat ik bij een amateurgezelschap voor volwassenen. Op mijn achttiende ben ik naar de toneelschool gegaan, maar Griekse tragedies interesseerden me niet, mijn enige motivatie was in ‘Wittekerke’ spelen”, lacht Anke in Dag Allemaal. 

Uiteindelijk ging Anke journalistiek studeren. Maar tijdens haar studentenjaren heeft ze niet per se flink de bloemetjes buiten gezet. 

“Ik was pas op mijn dertigste voor het eerst dronken. Ik heb altijd veel vrijheid gekregen van mijn ouders, er waren geen regels thuis waar ik tegen moest rebelleren. Dus ik ging braaf naar de les. Op stap gaan boeide mij niet.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today