21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Ann Tuts keert met gezin terug naar 1976!

Ann Tuts
© Medialaan/VTM

Vlaanderen kent haar al decennia als Doortje uit FC De Kampioenen, maar op dinsdag 27 februari zien de kijkers van Groeten Uit actrice Ann Tuts zoals ze echt is.

De fiere mama van twee mondige dochters Ellen (19) en Saskia (17) en al meer dan 20 jaar de grote liefde van haar Britse man Mark. Samen keren ze terug naar 1976, het jaar waarin Ann 12 jaar oud was. Tijdens hun trip down memory lane gooit het gezin alle remmen los. Dansen op tafel, stunten op de fiets of luidkeels meebrullen met Daddy Cool van Boney M: alles kan en alles mag.

“Mama is echt wel de hippie in huis”, klinkt het bij Anns dochters. “Niets is traditioneel bij ons. Maar we vinden dat wel cool. Onze mama is wat out of control.” Met een voor Ellen en Saskia iets té opvallende Ford Taunus reist het gezin terug naar 1976. En dat blijkt voor de jongelingen onbekend terrein. Nochtans gaat 76 de geschiedenis in als het jaar waarin Vlaanderen net niet bezwijkt onder de warmste zomer in jaren, ABBA een gigantische hit scoort met Dancing Queen en Lucien Van Impe als laatste Belg tot dusver de Ronde van Frankrijk wint.

In hun unieke bungalow uit de seventies dompelen Ann en haar gezin zich onder in een bad van nostalgie. Over de make-over zijn de meningen verdeeld. “Jesus Christ. You look like an air hostess”, weet Mark. “And you look like the local ‘pooier’”, reageert Ann. Nadien nestelt iedereen zich in de zetel voor de tv-avond die om 18u op gang wordt getrokken door omroepster Nadine De Sloovere. Er wordt gelachen met The Muppet Show, de special effects van The Invisible Man en het memorabele Spel Zonder Grenzen.

Weekends in pre-Playstationtijden worden gevuld met snit-en-naadlessen, kunstjes op de iconische Chopper-fiets, foto’s ontwikkelen in de donkere kamer en het draaien van funky plaatjes. “Ik raad iedereen aan om een seventies party te organiseren”, zegt Ann. “Je komt direct in een soort vibe.” Wanneer er plots verrassende bezoekers voor de deur staan, maakt iedereen zich klaar voor een gezellige dia-avond en een traditionele autowijding zoals die in de seventies gebeurde.

Daarna is het tijd om samen met An Lemmens de balans om te maken. Heeft het gezin Tuts iets gemist tijdens hun trip naar de seventies?

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today