5 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Ann Van Elsen: “soms denk ik met schaamte terug aan die periode”

Foto: Photo News

Het is alweer bijna twintig jaar geleden dat Ann Van Elsen gekroond werd tot Miss België. In Primo blikt de presentatrice terug op die periode die haar verdere leven bepaald heeft…

“Toen ik bekend werd, als Miss België, zat ik volop in mijn puberteit. Ik moest eigenlijk jaren vroeger gepuberd hebben, maar op dat moment was ik een té braaf en té ernstig kind. Het is allemaal met wat vertraging gekomen. En midden in die puberteit kreeg ik plots aanbiedingen om dingen in de media te gaan doen”, geeft Ann Van Elsen toe dat ze er soms een dubbel gevoel bij had.

“Ik droomde daar als jong meisje wel van, maar ik studeerde nog en ik zat op kot. Het was allemaal heel dubbel”, geeft Ann Van Elsen toe in Primo. “Mijn diploma halen was belangrijk, maar gaandeweg besefte ik wel dat de media toch wel mijn ding was.”

Ann Van Elsen denkt nog graag terug aan die periode, al beseft ze ondertussen dat ze het zichzelf niet altijd even gemakkelijk heeft gemaakt.

“Ik moest op dat moment té veel dingen tegelijkertijd doen: mijn puberteit inhalen én mijn studententijd inhalen. En daardoor heb ik dat hele Miss België-gebeuren misschien wel niet al te professioneel aangepakt”, meent Ann Van Elsen.

“Soms kijk er wel met een beetje schaamte op terug. Ik had het allemaal wat serieuzer moeten aanpakken. Ik besef nu dat het misschien lijkt alsof ik geen respect had, maar dat was zeker nooit de bedoeling. Ik hamer daar ook bij mijn kinderen op. Respect en beleefdheid zijn belangrijk”, benadrukt Ann Van Elsen in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today